Συνολικά 72 πυροβόλα όπλα και περισσότερα από 3.000 φυσίγγια  κατέσχεσε η γαλλική αστυνομία από το σπίτι του Αλέν Ντελόν στο Ντουσί της κεντρικής Γαλλίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη η εισαγγελία του Μονταρζίς.

Η ίδια ενημέρωση έκανε λόγο για σκοπευτικά όπλα, κυρίως κατηγορίας Α και Β, καθώς και για συλλεκτικά όπλα. Μάλιστα, οι προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν ότι ο γνωστός ηθοποιός «δεν είχε κάποια εξουσιοδότηση που του επέτρεπε να κατέχει πυροβόλο όπλο». Με αυτά τα δεδομένα, η έρευνα συνεχίζεται, μεταξύ άλλων, για την κατηγορία της «παράνομης απόκτησης και κατοχής όπλων κατηγορίας Α, Β και Γ». Οι ερευνητές που βρέθηκαν στο ακίνητο του 88χρονου ηθοποιού, διαπίστωσαν επίσης την ύπαρξη πεδίου βολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά την έναρξη μια άλλης εισαγγελικής έρευνας, σχετικής με τις τεταμένες σχέσεις του Αλέν Ντελόν με τα παιδιά του. Το συγκεκριμένο πλαίσιο σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του ηθοποιού, ώθησαν, σύμφωνα με τη Le Parisien, την εισαγγελία να εξετάσει λεπτομερώς το θέμα της οπλοκατοχής του Γάλλου ηθοποιού.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως, σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Elle, η Ανούσκα Ντελόν, η κόρη του ηθοποιού, εξήγησε ότι πηγαίνει «πάντα με τον σωματοφύλακά της» στο σπίτι του πατέρας της, λόγω του πάθους που έχει για τα όπλα, προσθέτοντας ότι διατηρεί μια «αρκετά μεγάλη συλλογή». Η Ανούσκα Ντελόν πρόσθεσε, ακόμη, ότι τα αδέρφια της, όταν βρίσκονται στο Ντουσί «περπατούν οπλισμένοι στο σπίτι», πιστεύοντας ότι βρίσκονται «στην Άγρια Δύση».

Κατά πληροφοριες της Le Parisien, η μαρτυρία αυτή ώθησε τον εισαγγελέα του Μονταρζίς να ανοίξει νέα έρευνα, που είχε σαν αποτέλεσμα την κατάσχεση του «οπλοστασίου» του Αλέν Ντελόν.

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Κοντοζαμάνης για πανδημία: Ζήσαμε την «τέλεια καταιγίδα»
Επόμενο άρθροΛαμία: «Έκλεισε» στην Αστάνα ο Καρλίτος