Πέφτει η αυλαία της κανονικής περιόδου, στην Α1 μπάσκετ γυναικών, με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων της 22ης αγωνιστικής.

Ο οριστικά πρώτος Ολυμπιακός έχει ρεπό, ενώ ο οριστικά δεύτερος Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη, με αντίπαλο τον Ηρακλή. Ο «Γηραιός», έστω και με λίγες πιθανότητες, θα τα δώσει όλα για την… έκπληξη απέναντι στις «πράσινες» με στόχο να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα και να συμμετέχει στα πλέι οφ.

Την 3η θέση έχουν «κλειδώσει» οι Εσπερίδες και θα μεταβούν χωρίς άγχος στη Βούλα, για τον αγώνα με τον Πρωτέα. Αντίστοιχα, ο γηπεδούχος Πρωτέας γνωρίζει ήδη πως στα πλέι οφ θα μπει ως 4ος, ενώ γνωρίζει επίσης πως αντίπαλός του στην πρώτη φάση θα είναι ο πρώτος Ολυμπιακός. Αντίστοιχα, οι τρίτες Εσπερίδες θα βρουν στον δρόμο τους, τον δεύτερο Παναθηναϊκό.

Με στόχο να τερματίσει 5η η Ελευθερία φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο Μοσχάτο. Η Ελευθερία μετρά 28 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ 27. Στην ισοβαθμία μόνο με τον ΠΑΟΚ η Ελευθερία έχει το πάνω χέρι, αφού είχε επικρατήσει με 59-63 στην Πυλαία στον πρώτο γύρο. Η Ελευθερία θα είναι 5η ακόμη κι αν ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ, αλλά ηττηθεί και ο Ηρακλής από τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί ο Ηρακλής που μετρά επίσης 27 βαθμούς μετρά δύο νίκες απέναντι στην Ελευθερία (65-80 στο Μοσχάτο και 62-55 στη Θεσσαλονίκη).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται τον οριστικά 11ο και τελευταίο Αθηναϊκό. Στόχος της ομάδας των Ιωαννίνων είναι η παρουσία στα πλέι οφ (5-8), κάτι που θα πετύχει αν υποχρεώσει στην 20ή ήττα του σε ισάριθμες αγωνιστικές τον Αθηναϊκό. Ο Εύνικος, ο οποίος μετρά 26 βαθμούς όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ηττηθεί και στους δύο γύρους από τις Ηπειρώτισσες. Ο Αθηναϊκός, στον αντίποδα, θ’ αγωνιστεί στα πλέι άουτ, απέναντι στη Νίκη Λευκάδας, με τις δύο ομάδες να διεκδικούν στους μεταξύ τους αγώνες την παραμονή στα «μεγάλα σαλόνια».

Ο Εύνικος αγωνίζεται στη Λευκάδα απέναντι στη, οριστικά 10η Νίκη και μόνο με ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα και δική του νίκη ελπίζει να μπει στα πλέι οφ, αντί στα πλέι άουτ.

Όλοι οι αγώνες της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής αρχίζουν στις 15:00 την Τετάρτη (3/4).

Στα πλέι οφ οι διασταυρώσεις έχουν ως εξής: Α1-Α4, Α2-Α3, Α5-Α8, Α6-Α7. Δεν μεταφέρονται οι νίκες της κανονικής περιόδου. Ο νικητής κάθε ζευγαριού κρίνεται στις δύο νίκες και το πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην κανονική περίοδο. Οι ηττημένες ομάδες των ζευγαριών Α5-Α8 και Α6-Α7 δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους και θα καταλάβουν τις θέσεις 7 και 8. Στην έβδομη θέση (7η) θα καταταγεί η ομάδα που κατά την κανονική περίοδο (Α’ Φάση) είχε καταλάβει την υψηλότερη θέση.

Στα πλέι άουτ, οι διασταυρώσεις έχουν ως εξής: Α9-Α12, Α10-Α11. Καθώς ο ΟΑ Χανίων αποχώρησε από το πρωτάθλημα μεσούσης της σεζόν, φέτος θα υποβιβαστεί μόνο μία ομάδα, δηλαδή η 11. Η 9η ομάδα θα καταλάβει την 9η θέση άνευ αγώνων στα πλέι άουτ από τη στιγμή που δεν υπάρχει 12η ομάδα, ενώ η 10η Νίκη Λευκάδας θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας τον 11ο Αθηναϊκό. Η παραμονή στην κατηγορία θα κριθεί στις δύο νίκες (σ.σ. δεν μεταφέρονται οι μεταξύ τους νίκες στην κανονική περίοδο), με την ομάδα που θα ηττηθεί να υποβιβάζεται στην Α2 γυναικών. Τη 10η θέση θα καταλάβει η ομάδα που θα πετύχει δύο νίκες.

Το πρόγραμμα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής στην Α1 γυναικών στο μπάσκετ έχει ως εξής:

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/4/2024)

Τετάρτη, 3 Απριλίου

ΓΗΠΕΔΟ ΏΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ (Κομισάριοι)

Γεννηματάς 15:00 Πρωτέας Β.-Εσπερίδες Κ. Μαρτινάκος-Καλογριάς-Κούλης Κ. (Κουλούρης)

Α’ Μοσχάτου 15:00 Ελευθερία Μ.-ΠΑΟΚ Ρίζος-Νάστος-Χαϊνά (Μωϋσιάδης)

Ιβανώφειο 15:00 Ηρακλής-Παναθηναϊκός Παπαγεωργίου-Χατζηχαρίσης-Τοπαλίδης (Παπαδόπουλος Ν.)

Ιωαννίνων (Ν) 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Αθηναϊκός Παπαγερίδης-Βασιλόπουλος-Μιχέλη Ευαγγ. (Τζαμάκου)

Λευκάδας 15:00 Νίκη Λ.-Εύνικος Γεράνιος-Μακρόπουλος-Λιόνας (Σταθόπουλος)

ΡΕΠΟ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 39 -20αγ.

2. Παναθηναϊκός 37

3. Εσπερίδες Καλλιθέας 32

4. Πρωτέας Βούλας 30

5. Ελευθερία Μοσχάτου 28

6. ΠΑΟΚ 27

7. Ηρακλής 27

8. ΠΑΣ Γιάννινα 26

9. Εύνικος 26

10. Νίκη Λευκάδας 24

11. Αθηναϊκός 19

* Ο ΟΑ Χανίων αποχώρησε από το πρωτάθλημα μεσούσης της σεζόν και συγκεκριμένα μετά την 4η αγωνιστική. Όπως προβλέπεται, ακυρώθηκαν τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στους οποίους συμμετείχε και δεν λαμβάνονται υπόψη στη διαμόρφωση του γενικού βαθμολογικού πίνακα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαρίνα Σάττι: Διακόπτονται προσωρινά οι πρόβες για την Eurovision λόγω του θανάτου του πατέρα της
Επόμενο άρθροΓιώργος Καραγιάννης: Έφυγε από τη ζωή ο παραγωγός κινηματογραφικών και τηλεοπτικών προγραμμάτων