Μήπως υπάρχουν λανθασμένες αντιλήψεις και μύθοι που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη, τους οποίους ακούς συχνά και, πολλές φορές, μπορεί να έχουν παγιωθεί μέσα σου ως αλήθειες; Ας δούμε, λοιπόν, τι αληθεύει και πώς θα γνωρίσεις ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά πακέτα, που μπορείς να έχεις σε διάφορους τομείς της ζωής σου, χωρίς παρανοήσεις.

Μύθος 1: Οι ασφαλιστικές εταιρείες βρίσκουν τρόπους να μην πληρώνουν αποζημιώσεις

Ένας από τους πιο διαδεδομένους μύθους που συναντά κανείς στον χώρο των ασφαλειών είναι η πεποίθηση ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα βρουν οποιαδήποτε δικαιολογία για να μην πληρώσουν τις αποζημιώσεις που δικαιούσαι. Στην πραγματικότητα, οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι νομικά υποχρεωμένες να τηρούν έγκυρες αξιώσεις σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου. Εφόσον η απαίτησή σου είναι νόμιμη και εμπίπτει στην κάλυψη του συμβολαίου σου, οι ασφαλιστικές εταιρείες την επεξεργάζονται και, στη συνέχεια, μπαίνουν σε διαδικασία εξόφλησης. Ωστόσο, είναι σημαντικό ως ασφαλισμένος να είσαι σε θέση να κατανοείς τις λεπτομέρειες, τις εξαιρέσεις και τους περιορισμούς του συμβολαίου σου, ώστε να μην έχεις απαιτήσεις που δεν περιλαμβάνονται σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μύθος 2: Η ασφάλιση υγείας είναι περιττή

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά όταν είναι νέοι και υγιείς, πιστεύουν ότι η ασφάλιση υγείας δεν είναι απαραίτητη. Θεωρούν ότι μπορούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα από την τσέπη τους ή να βασιστούν για ό,τι συμβεί σε δημόσια συστήματα υγειονομικής περίθαλψης. Στην πραγματικότητα, η ασφάλιση υγείας δεν αφορά μόνο την κάλυψη περιστασιακών επισκέψεων σε γιατρούς. Παρέχει οικονομική προστασία από απρόβλεπτα ιατρικά επείγοντα περιστατικά, όπως χειρουργικές επεμβάσεις, παραμονή στο νοσοκομείο και χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον, η ασφάλιση υγείας προσφέρει πρόσβαση σε ένα δίκτυο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, υπηρεσίες προληπτικής φροντίδας και κάλυψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εξασφαλίζει δηλαδή ότι μπορείς να λάβεις έγκαιρη ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης, χωρίς να ανησυχείς για το υψηλό κόστος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μύθος 3: Η ασφάλιση αυτοκινήτου καλύπτει μόνο ατυχήματα που προκαλούνται από άλλους

Ένας άλλος κοινός μύθος είναι ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου καλύπτει μόνο ατυχήματα που προκαλούνται από υπαιτιότητα κάποιου άλλου. Πιθανότατα πιστεύεις ότι, εάν ευθύνεσαι για ένα ατύχημα, η ασφάλειά σου δεν θα παρέχει κάλυψη. Στην πραγματικότητα, η ασφάλιση αυτοκινήτου έρχεται σε διάφορες μορφές και μπορείς να επιλέξεις ένα συμβόλαιο, που, ακόμη και αν ευθύνεσαι σε ένα ατύχημα, μπορεί να σου παρέχει κάλυψη για τις επισκευές ή την αντικατάσταση του οχήματός σου.

Μύθος 4: Η ασφάλιση ζωής είναι μόνο για ηλικιωμένους

Πολλά νεότερα άτομα πιστεύουν ότι η ασφάλιση ζωής είναι κάτι για το οποίο μπορούν να ανησυχούν αργότερα στη ζωή τους, όταν είναι μεγαλύτερα και έχουν εξαρτώμενα άτομα. Και όμως, ακόμη και ένα νέο άτομο, με οικογένεια, χρέη ή οικονομικές ευθύνες, μπορεί να σκεφτεί την περίπτωση της ασφάλειας ζωής, ώστε να εξασφαλίσει τους δικούς του ανθρώπους. Επιπλέον, όσο νεότερος είσαι όταν αγοράζεις ένα ασφαλιστήριο ζωής, τόσο χαμηλότερα είναι τα ασφάλιστρα. Είναι ένας τρόπος να κλειδώσεις σε προσιτές τιμές ένα συμβόλαιο και να εξασφαλίσεις οικονομική προστασία για τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ακόμη και αν είσαι καλά στην υγεία σου.

Μύθος 5: Η ασφάλιση είναι πολύ ακριβή

Μερικοί άνθρωποι αποφεύγουν να αγοράσουν ασφάλιση επειδή πιστεύουν ότι είναι πολύ δαπανηρή, ειδικά όταν θεωρούν τους εαυτούς τους ως άτομα χαμηλού κινδύνου. Τα ασφάλιστρα ποικίλλουν ανάλογα με παράγοντες όπως η ηλικία, η υγεία, η τοποθεσία και το ποσό κάλυψης, ωστόσο η ασφάλιση είναι συχνά πιο προσιτή από το αναμενόμενο. Επιπλέον, το κόστος της ασφάλισης είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος σε περίπτωση που του συμβεί κάτι απρόβλεπτο. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν μια σειρά από ασφαλιστήρια συμβόλαια που ταιριάζουν σε διαφορετικούς προϋπολογισμούς και ανάγκες. Με προσεκτική εξέταση και σύγκριση των αγορών, μπορείς να βρεις προσιτή κάλυψη που παρέχει ουσιαστική προστασία.

Μύθος 6: Οι ενοικιαστές δεν χρειάζονται ασφάλιση

Εάν είσαι ενοικιαστής σπιτιού ίσως πιστεύεις λανθασμένα ότι η ασφάλεια του ιδιοκτήτη καλύπτει και τα προσωπικά σου αντικείμενα. Στην πραγματικότητα, η ασφάλιση του ιδιοκτήτη καλύπτει συνήθως τη δομή του κτηρίου, όχι την προσωπική σου περιουσία. Για σχετικά χαμηλό κόστος, οι ενοικιαστές μπορούν να κάνουν ασφάλεια στα προσωπικά τους αντικείμενα, ώστε να προστατεύσουν τα υπάρχοντά τους και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Ασφάλισε ό,τι αγαπάς και έχει πραγματικά σημασία για σένα

Η πραγματικότητά σου περιλαμβάνει πολλά πράγματα που αγαπάς και θέλεις να εξασφαλίσεις γι’ αυτά ό,τι καλύτερο, αλλά και να τα προστατεύσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο, η Eurolife FFH έχει δημιουργήσει το EurolifeSYN+, το πρώτο πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων που φτάνουν έως και το -15% σε ασφαλιστικά προϊόντα Eurolife FFH. Ο ρόλος του EurolifeSYN+ είναι να διευκολύνει όλους όσους τους απασχολεί το θέμα της “ασφάλειας” να δημιουργήσουν μια ομπρέλα συνολικής προστασίας για ό,τι είναι σημαντικό στη ζωή τους. Γιατί όταν έχεις ασφαλίσει κάθε τι σημαντικό, νιώθεις ότι έχεις κάνει το καλύτερο που μπορούσες απέναντι στον εαυτό σου και στους δικούς σου.

Με το πρόγραμμα συνδυαστικών εκπτώσεων της Eurolife FFH, όσο προστατεύεσαι τόσο κερδίζεις. Συνδυάζεις ασφαλιστικά προϊόντα και έχεις έκπτωση στο 2ο και κάθε επιπλέον συμβόλαιο που αγοράζεις. Με το Insurance Planning Tool της Eurobank μπορείς για πρώτη φορά να δημιουργήσεις το προσωπικό ασφαλιστικό πλάνο σου, online μέσα από το e-Banking, το Eurobank Mobile App ή σε ένα κατάστημα. Απαντάς σε λίγες απλές ερωτήσεις και βλέπεις τα ασφαλιστικά προϊόντα που σου προτείνονται σύμφωνα με τον τρόπο ζωής και τις συνολικές ανάγκες σου, αλλά και τη σειρά με την οποία σε συμφέρει να τα αποκτήσεις προκειμένου να λάβεις τη μεγαλύτερη έκπτωση. Όσο περισσότερη προστασία εξασφαλίζεις για εσένα και την οικογένειά σου, τόσο μεγαλύτερες εκπτώσεις κερδίζεις στα συμβόλαιά σου. Από το 2ο συμβόλαιο έχεις αρχική έκπτωση 5% που μπορεί να φτάσει έως το 15% όσο αποκτάς προϊόντα που συμμετέχουν στο EurolifeSYN+. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι ασφάλειες υγείας, κατοικιδίου, σπιτιού, αυτοκινήτου, η ασφάλεια προσωπικών αντικειμένων και η ασφάλεια online συναλλαγών. Η έκπτωση που δικαιούσαι εφαρμόζεται αυτόματα όταν πληρώνεις ή ανανεώνεις το συμβόλαιό σου.

Η ασφάλιση δεν είναι μόνο η πληρωμή των ασφαλίστρων – είναι η εξασφάλιση της ψυχικής σου ηρεμίας και της οικονομικής σταθερότητας για εσένα και τους αγαπημένους σου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα συναντήσεις αυτούς τους κοινούς μύθους ασφάλισης, θυμήσου την πραγματικότητα που κρύβεται πίσω από αυτούς και κάνε τις κατάλληλες επιλογές όσον αφορά την προστασία αυτού που έχει μεγαλύτερη σημασία για σένα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΙωάννα Σαρρή: «Έχω πάρεση Bell, η αριστερή πλευρά του προσώπου μου έχει υποστεί παράλυση»
Επόμενο άρθροΠρωτομαγιά το αναβληθέν ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός | Μετακινήθηκε η 9η αγωνιστική