Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν ότι η απεργιακή συγκέντρωση έγινε για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά και για τη λειτουργία των δημόσιων ΑΕΙ. “Η κυβέρνηση με περισσή ευελιξία παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος και δίνει ένα σημαντικό χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Παρά την προσπάθειά της να συσκοτίσει την απλή αλήθεια, δεν μπορεί να κρύψει  ότι η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ή καλύτερα, κάτι σαν Πανεπιστήμια) στοχεύει βασικά στην περικύκλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων με πλήθος από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (δίδακτρα, πληρωμή βιβλίων), αλλά και στον εξοβελισμό του κινήματος και της αμφισβήτηση“, αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Παράλληλα στους χαιρετισμούς που πραγματοποιήθηκαν έγινε λόγος και για «ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής (των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ αρχικά και της ΑΔΕΔΥ) από την ατομική αξιολόγηση». Επιπλέον έγινε αναφορά και στην παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: “Η 8η Μαρτίου έχει αναδειχθεί ως μέρα-ορόσημο για το γυναικείο ζήτημα. Η μέρα αυτή υπάρχει για να μας θυμίζει ότι η γυναίκα αγωνίζεται ενάντια στις ανισότητες, την έμφυλη βία, την καταπίεση, και τον καθημερινό και θεσμικό σεξισμό. Με αφορμή την 8η Μαρτίου, να απαιτήσουμε τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από στερεότυπα και διακρίσεις λόγω φύλου. Είναι ανάγκη να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός, η διαφορετική αντιμετώπιση τους στους χώρους εργασίας, οτιδήποτε συνιστά διάκριση».

Να σημειωθεί ότι στις

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροWall Street: Κλείσιμο με πτώση
Επόμενο άρθροΠρώτος στη λίστα της Μπάγερν ο Τεό Ερναντές, εναλλακτική ο Ζιντσένκο