Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί να βρίσκεται κοντά σε έναν ακόμη τίτλο στη Ligue 1, αλλά πρέπει να ανησυχεί για το αυριανό (6/4) παιχνίδι με την Κλερμόν και όχι για την αναμέτρηση του Champions League με την Μπαρτσελόνα την επόμενη Τετάρτη, δήλωσε o Λουίς Ενρίκε.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, με 12 βαθμούς διαφορά από τη 2η Μπρεστ στη βαθμολογία, υποδέχεται την ουραγό Κλερμόν.

«Έχουμε σημαντικά παιχνίδια, αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό αύριο. Δεν έχουμε κερδίσει ακόμα τη Ligue 1, οπότε πρέπει να κερδίσουμε τρία από τα υπόλοιπα επτά παιχνίδια», είπε ο Λουίς Ενρίκε στους δημοσιογράφους.

«Το επίπεδο κινήτρων μας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Είμαστε σε καλή θέση να κερδίσουμε τα πάντα. Κανένας παίκτης δεν θέλω να σκέφτεται τη Μπαρτσελόνα».

Ο αγώνας με το Κλερμόν έρχεται τρεις ημέρες αφότου η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου (Coupe de France) με τη νίκη με 1-0 επί της Ρεν.

Με τα παιχνίδια να έρχονται πυκνά και γρήγορα, ο προπονητής γνωρίζει καλά τη σημασία των αλλαγών: «Έτσι διαχειρίζομαι τα πράγματα ως προπονητής. Δεν είχα ποτέ ομάδα με μόλις 12 ή 13 βασικούς», είπε ο Ισπανός προπονητής.

«Πάντα έπαιρνα καλά αποτελέσματα κάνοντας τα πράγματα διαφορετικά. Θέλω οι παίκτες να είναι αφοσιωμένοι και αυτό προκύπτει μέσα από τις εμφανίσεις. Αυτή ήταν πάντα η στάση μου και πάντα δούλευε για μένα. Με βάση το πώς οι παίκτες προπονούνται και κάνουν στον αγώνα, παίζουν».

Το ρεκόρ του Μαρκίνιος

Ο Μαρκίνιος πρόκειται να ισοφαρίσει το ρεκόρ για τις περισσότερες εμφανίσεις στην Παρί Σεν Ζερμέν, 435, αν παίξει εναντίον της Κλερμόν, και ο Λουίς Ενρίκε επαίνεσε το Βραζιλιάνο αμυντικό.
«Επιπλέον, ο Μαρκίνιος είναι ο αρχηγός εδώ, είναι πρότυπο εντός και εκτός γηπέδου. Είναι τόσο αφοσιωμένος, σαν να ήταν νεαρός παίκτης», τόνισε ο Λουίς Ενρίκε. «Ο Μαρκίνιος ως αρχηγός και παίκτης που έχω δει όλη τη χρονιά μπορεί να βοηθήσει την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου» συπλήρωσε.

Υπήρχε μόνο μία ερώτηση σχετικά με τον Κιλιάν Μπαπέ, και όταν ρωτήθηκε εάν, δεδομένου του ρεκόρ του με 39 γκολ σε 39 παιχνίδια αυτή τη σεζόν, ο Γάλλος επιθετικός είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, η απάντηση του Λουίς Ενρίκε ήταν σύντομη: «Νομίζω ότι, αν κοιτάξετε τα στατιστικά στοιχεία, μπορείτε να απαντήσετε σε όλες τις δικές σας ερωτήσεις».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα Λασιθίου – Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι
Επόμενο άρθροΠοτσετίνο: «Σημείο καμπής για εμάς η νίκη επί της Γιουνάιτεντ»