Τηλεφωνική απάτη με «λεία» 225.000 ευρώ και θύμα μια ηλικιωμένη σημειώθηκε στη Κοζάνη, το βράδυ της Δευτέρας (25/3).

Σύμφωνα με το kozan.gr, άγνωστος άντρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της και της είπε ότι «συγγενικό σας πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο και με το αυτοκίνητό του προκάλεσε το θάνατο, ενός παιδιού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια υποστήριξε, ότι «την ώρα του τηλεφωνήματος, ακούστηκε και ένας άλλος άντρας να κλαίει και έτσι πίστεψα ότι πράγματι ήταν ο συγγενής μου».

Στην αρχή, ο απατεώνας φέρεται να ζήτησε ένα μικρότερο χρηματικό ποσό  μεταξύ 60.000 – 70.000 ευρώ, τα οποία θα δινόντουσαν στην οικογένεια του υποτιθέμενου νεκρού -από το τροχαίο- παιδιού.

Αμέσως μετά, της ζήτησε να δώσει όσα χρήματα είχε στο σπίτι, όπως κι εν τέλει έγινε, ένα ποσό της τάξεως των 225.000 ευρώ, χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις μιας  ολόκληρης ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, της ζήτησε «να τα βάλεις σε σακούλα και να τα πετάξεις από το παράθυρο εκείνη την ώρα».

Πράγματι, την ώρα που της είπε να βγει στο παράθυρο εμφανίστηκε κάποιος κάτω από το σπίτι της, λέγοντας της να τα «πετάξει», ενώ ο υποτιθέμενος αστυνομικός συνέχισε να της μιλά στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα  μέχρι να απομακρυνθεί  ο συνεργός του.

Την επόμενη μέρα, η ηλικιωμένη που συνομίλησε με το συγγενικό της πρόσωπο, που υποτίθεται είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα, διαπίστωσε πως τίποτα απ’ όλα αυτά που της είχε πει στο τηλέφωνο ο υποτιθέμενος αστυνομικός δεν είχε συμβεί, συνειδητοποιώντας πως είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης.

Πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα και έκανε μήνυση κατ’ αγνώστων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Αμούτζας – Τάνια Μπρεάζου: Απόδραση στη Ρουμανία για το φημολογούμενο ζευγάρι
Επόμενο άρθροVolkswagen R: Γίνεται ανεξάρτητη μάρκα και θα αφορά τα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων