Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τα σχέδιά του ενόψει της ρεβάνς με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία (22/2, 22:00, ΕΡΑ ΣΠΟΡ), τονίζοντας πως οι Πειραιώτες του θυμίζουν τη Σεβίλλη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πώς ανταποκρίνονται οι παίκτες του έως τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

«Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από τη Βουδαπέστη, μου θυμίζει την κατάκτηση του Europa League με τη Σεβίλλη εδώ. Αλλά και ο Ολυμπιακός μού θυμίζει πολύ τη Σεβίλλη και πολλά πράγματα ως τώρα μου θυμίζουν την περσινή μου περιπέτεια. Υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες. Αύριο δεν θα παίξουμε πάντως έναν τελικό, αλλά μια πρόκριση. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλούς παίκτες και νομίζω πως πρέπει να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι για να πάρουμε την πρόκριση. Εξαρτάται από τους παίκτες μας, που όσο πιο συγκεντρωμένοι είναι τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουμε να πάρουμε την πρόκριση.

Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό. Νομίζω πως οι παίκτες προτιμούν να παίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο, ακόμη και αν είναι των αντιπάλων, παρά σε άδειο γήπεδο. Εμείς ερχόμαστε από μια κόλαση, τα πήγαμε μια χαρά και δεν νομίζω πως οι παίκτες μας θα επηρεαστούν. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε σε αυτή τη διοργάνωση, παντού θα υπάρχει κόσμος που θα υποστηρίζει την ομάδα του.

Θα δείτε αύριο την ενδεκάδα. Μένει μια ακόμη προπόνηση, πολλά μπορούν να συμβούν. Λίγο-πολύ ξέρω το προφίλ της ενδεκάδας, όλοι οι παίκτες μας προπονούνται καλά και είναι έτοιμοι να παίξουν. Πιθανώς να δείτε κάποια αλλαγή, αλλά έχω πάρει κάποιες αποφάσεις. Θα δείτε αύριο.

Στο πρώτο παιχνίδι, στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν χειρότεροι από τον αντίπαλο. Η Φερεντσβάρος ήταν καλύτερη και μας πίεσε να παίξουμε πολύ στην περιοχή μας. Αύριο θα πρέπει να μπούμε καλύτερα. Αν το κάνουμε αυτό, αν πιέσουμε πιο ψηλά τον αντίπαλο και τον υποχρεώσουμε να πάμε στο δικό μας παιχνίδι, τότε τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τη Φερεντσβάρος. Αν όμως μας κλείσουν, τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για μας. Ως προπονητής μού αρέσει να πιέζουμε ψηλά και όχι να αμυνόμαστε πολύ πίσω. Θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, να πιέσουμε στο μισό του αντιπάλου και να είμαστε αυτοί που θα έχουμε τον έλεγχο του αγώνα. Όποιος προπονητής θέλει να με ακολουθήσει, θα πρέπει να πιέζει ψηλά. Όλοι όμως είναι καλοί παίκτες και προσαρμόζονται. Μου αρέσει πώς ανταποκρίνονται ως τώρα. Θέλω ακόμη και η άμυνα να γίνεται ψηλά. Το ευχάριστο είναι πως και με διαφορετικές επιλογές παικτών στα τελευταία ματς, όλοι ανταποκρίθηκαν».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟμόλογα: Σταθεροποιητικές τάσεις στην αγορά
Επόμενο άρθροΜεντιλίμπαρ: «Θέλουμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να πιέσουμε τη Φερεντσβάρος»