Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 45χρονου «Παλαιοχριστιανού» καθώς ο δήμος Ερέτριας τον έθεσε σε αργία την ίδια ώρα που βρίσκεται στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί.

Ο 45χρονος κατά την άφιξή του αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέροντας πως δεν μπορεί να μιλήσει πριν από την απολογία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος του 45χρονου πατέρα των «Παλαιοχριστιανών» έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια, αλλά και για τη μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Παράλληλα, όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου, Βούλα Αμερικάνου, ο 45χρονος Παλαιοχριστιανός τέθηκε από σήμερα, Τετάρτη (21/2)  σε αργία.

Ειδικότερα, η αντιδήμαρχος, αναφερόμενη στο εργασιακό καθεστώς του 45χρονου, από την 1η Ιανουαρίου, που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση του Δήμου διαπιστώθηκε «πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίον βρήκαμε στις καταστάσεις του δήμου, δεν είχε παρουσιαστεί καθόλου στην εργασία του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τον γνωρίζαμε, ούτε το πρόσωπο του, ούτε τον ίδιο, αφού δεν είχε εμφανιστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από πότε είχε να παρουσιαστεί στην εργασία του. Εξ όσων κατέθεσε ο προηγούμενος δήμαρχος, ήταν σε εξ αποστάσεως εργασία. Τον είχαν βάλει στο γραφείο κίνησης και έφτιαχνε τις καταστάσεις που αφορούσαν πετρέλαια και τα σχετικά» εξήγησε μιλώντας στο MEGA.

«Το πρώτο διάστημα μετά τη μετάταξη του δήμου Ερέτριας που ήταν την 1η Νοεμβρίου του 2020, είχε φυσική παρουσία. Από ό,τι καταλαβαίνουμε, με την πανδημία που μπορούσαν να γίνονται κάποιες εργασίες εξ αποστάσεως, σταμάτησε να εμφανίζεται».

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε η κ. Αμερικάνου «εγώ η ίδια ήλθα σε επικοινωνία μαζί του πάνω από τρεις φορές, από το Γενάρη του 2024 – υπήρχε κινητό τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνούσα. Του ζήτησα να έχει φυσική παρουσία στον δήμο, αφού οι εργασίες που έκανε δεν γίνονταν εξ αποστάσεως».

«Ευγενέστατος ο άνθρωπος μου είπε πως δεν μπορεί να έλθει γιατί κάνει δουλειά εξ αποστάσεως. Τον ενημέρωσα ότι για τον νέο δήμαρχο δεν υπάρχει το εξ αποστάσεως και θα πρέπει να έχει φυσική παρουσία το επόμενο διάστημα. Μετά την τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία – στην οποία αρνήθηκε και πάλι να εμφανιστεί – ακολουθήθηκε ό,τι προβλέπει ο νόμος» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και η μηνιαία αποζημίωσή που λάμβανε ήταν 1.018 ευρώ. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι είχε πάρει μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης το 2020, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποκαλύψεις για το καθεστώς εργασίας του 46χρονου η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχου. Όπως είπε σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, «έχω ήδη ζητήσει να διενεργηθεί έλεγχος για την περίπτωση του 45χρονου από την Κόρινθο, για να δούμε που υπηρετεί και με ποιο καθεστώς. Έχω ζητήσει από αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο».

Με στικάκι ίντερνετ δούλευε με τηλεργασία μέσα από τα λαγούμια!

Ερωτήματα διεγείρονται γύρω από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν ο Παλαιοχριστιανός καθώς ο ίδιος μέσω των επιλογών στη ζωή του, φαίνεται ως αρνητής της τεχνολογίας.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος διέθετε όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που χρειάζεται κάποιος για να εργαστεί εξ αποστάσεως: υπολογιστή αλλά και ασύρματο στικάκι ίντερνετ. Αυτό που έκανε ήταν να συντονίζει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων και των φορτηγών για μεγάλο όγκο σκουπιδιών. Δούλευε στο δημόσιο μέσα από τα λαγούμια!

Τον Ιανουάριο όμως, το σχέδιό του άρχιζε να αλλάζει καθώς η νέα δημοτική αρχή του ζήτησε να επιστρέψει στο πόστο του. Εκείνος αρνήθηκε, επικαλούμενος απόφαση της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ εξομολόγηση του Ντι Μαρία για τον Μέσι
Επόμενο άρθροΣαμ Μέντες: Ετοιμάζει τέσσερις ξεχωριστές ταινίες για κάθε μέλος των Beatles