Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις στα προκριματικά του EURO 2025 πέτυχε η Εθνική Γυναικών, στο πλαίσιο του τρίτου ομίλου της League C.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 3-0 την Ανδόρα στο “Estadi Nacional της La Vella”, με τις Σαρρή (45′), Σπυριδωνίδου (56′) και Γκάτσου (67′) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ.

H Εθνική μπήκε καλύτερα την αναμέτρηση, διατήρησε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά μέχρι και τη λήξη του 1ου ημιχρόνου και προσπάθησε με κοντινούς συνδυασμούς να διασπάσει τη μαζική άμυνα της Ανδόρας. Στο 18′ η Μήτκου με εξαιρετική σέντρα βρήκε την Κόγγουλη, αλλά η προβολή της τελευταίας σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Βάσκεθ. Η πίεση της “Γαλανόλευκης” ευοδώθηκε λίγο πριν το τέλος του 1ου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44′, όταν η Σπυριδωνίδου μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε από την Μάρκεθ και η Βεατρίκη Σαρρή με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην Εθνική. Αυτό ήταν το 2ο γκολ στην προκριματική φάση του EURO 2025 για τη διεθνή επιθετικό, καθώς είχε σκοράρει και το γκολ της νίκης (1-0) απέναντι στα Νησιά Φερόε στην Κρήτη.

Οι ποδοσφαιρίστριες του Αλέξανδρου Κατηκαρίδη πίεσαν από την έναρξη του 2ου ημιχρόνου, για να διευρύνουν το προβάδισμά τους, αλλά το δυνατό σουτ της Σπυριδωνίδου στο 48′ σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 56′ η Εθνική έφτασε σε δεύτερο γκολ με σκόρερ την Σπυριδωνίδου, η οποία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ από τη μεγάλη περιοχή μετά την πάσα της Μήτκου. Η Γκάτσου με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση διαμόρφωσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ανδόρα (Άλμπερτ Γκαρθία): Βάσκεθ, Μάρκεθ, Γκονσάλβες (83′ Βερτίθ), Μουέλας, Σιν (83′ Γκαγιέγκο), Κολομπράνς (57′ Γκάλινατ), Παλάου, Φερνάντεθ (57′ Ρουσάφα), Ρόσας, Λούτς (75′ Μαρτίν), Αρμενγκόλ.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Γιαννακούλη, Κοτσάκη, Γκάτσου, Παλαμά, Μήτκου, Σαρρή (73′ Χαμαλίδου), Κακαμπούκη (73′ Πέϊου), Μωραΐτου, Παπαδοπούλου (46′ Χαλατσογιάννη), Πούλιου (73′ Βαρδαλή), Κόγγουλη (38′ Σπυριδωνίδου).

Στην άλλη αναμέτρηση του 3ου ομίλου το Μαυροβούνιο επικράτησε 5-1 των Νησιών Φερόε στην Ποντγκόριτσα και βρίσκεται με την Εθνική Ομάδα στην κορυφή του ομίλου με 6 βαθμούς.//

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατατέθηκε επίσημα στον Άρειο Πάγο η δήλωση συμμετοχή της συμμαχίας ΚΕΚΑ-ΑΚΚΕΛ-ΜΑΖΙ στις Ευρωεκλογές
Επόμενο άρθροΤους πρώτους 20 που διεκδικούν το χρίσμα του υποψηφίου ευρωβουλευτή παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ