Μία μεγάλη ποδηλατική γιορτή με μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων διοργάνωσε την Πέμπτη 25 Απριλίου ο Δήμος Ελασσόνας, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόδρομων δράσεων για τον κορυφαίο ποδηλατικό αγώνα «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024».

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας διέρχεται από το Δήμο Ελασσόνας στις 16 Μαΐου και θα διανύσει μία διαδρομή πολλών χιλιομέτρων μέσα στις δημοτικές ενότητες Λιβαδίου, Ολύμπου, Ελασσόνας και Τσαριτσάνης.

Οι πρόδρομες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ελασσόνα και συγκεκριμένα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, από το Δήμο Ελασσόνας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν μαθητές της Δ ΄και Ε΄ τάξης του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας και μαθητές της Α’, Δ’ και Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, οι οποίοι συνοδεύονταν από εκπαιδευτικούς.

Τους συμμετέχοντες υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας κ. Στ. Δημουλάς, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κων. Χατζημίχου και η υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας κ. Εύη Ευαγγέλου.

Οι δράσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές περιελάμβαναν συμβολική δενδροφύτευση 20 δέντρων με το ΚΠΕ-ΚΕΠΕΑ Ελασσόνας, μάθημα οδικής ασφάλειας με το Α.Τ. Ελασσόνας, ασκήσεις δεξιοτεχνίας με το ποδήλατο με την κ. Ευαγγέλου και καλλιτεχνικό εργαστήρι με το ΚΔΑΠ «Παιχνιδαγωγή».

Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Δήμος Ελασσόνας στους συντελεστές των πρόδρομων δράσεων, τους εκπαιδευτικούς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, τον κ. Ανδρέα Γκανάτσιο του ΚΠΕ-ΚΕΠΕΑ Ελασσόνας, την κ. Παναγιώτα Μπαρά του Α.Τ. Ελασσόνας, την κ. Εύη Ευαγγέλου από τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024 και την κ. Εύη Μιχάλη από το ΚΔΑΠ «Παιχνιδαγωγή», ενώ εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Τμήματος Ελασσόνας για την υγειονομική κάλυψη των δράσεων.

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Έλενα Ταζέ, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ελασσόνας κ. Πόπη Φώλλα και η Ειδική Σύμβουλος Αθλητισμού του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Βίκυ Παγγέα.//ΓΡ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤεχνητή Νοημοσύνη: στην υπηρεσία της ανθρώπινης σκέψης
Επόμενο άρθροΙορδανία: Ο βασιλιάς Αμπντάλα τόνισε στον Άντ. Μπλίνκεν την ανάγκη επίτευξης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας