Από τις 24 Σεπτεμβρίου 2017 είχε η ΑΕΚ να σημειώσει εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Τότε, στο ΟΑΚΑ παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 2-0, αντέδρασε και με δύο γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου (64’, 80’) και ένα του Πέτρου Μάνταλου (89′) πήρε τους τρεις βαθμούς, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Από τότε είχαν διεξαχθεί δέκα αναμετρήσεις με την ΑΕΚ ως γηπεδούχο, στις οποίες μετρούσε πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Νίκλας Ελίασον στις οκτώ αναμετρήσεις που έχει αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (6 Super League – 2 Κύπελλο Ελλάδος). Ο Σουηδός σκόραρε για έκτη φορά με τα χρώματα της “Ένωσης” και όλες είναι για το πρωτάθλημα, ενώ μόνο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ έχει βρει δύο φορές δίχτυα.

Η ΑΕΚ με αυτή τη νίκη έσπασε την παράδοση που είχαν δημιουργήσει οι δύο ομάδες στα μεταξύ τους ντέρμπι, αφού δεν υπήρχε νίκη γηπεδούχου για οκτώ διαδοχικές αναμετρήσεις.

Παράλληλα, οι “κιτρινόμαυροι” έμειναν για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι αήττητοι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση της ιστορίας τους, η οποία δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από το 1961 μέχρι το 1963 και επαναλήφθηκε ακόμη δύο φορές (1984-1986 και 1994-1997). Αυτή ήταν η 23η νίκη της ΑΕΚ επί των “ερυθρόλευκων” ως γηπεδούχος, ενώ μετρά ακόμη 25 ισοπαλίες, ενώ οι Πειραιώτες έχουν 21 νίκες.//Λ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή επιστολή εμπειρογνωμόνων για τα Τέμπη στον πρωθυπουργό
Επόμενο άρθροΗ Δαμκαλίδης συμμετέχει στην PHOTOVISION 2024