H τεχνικός του “τριφυλλιού” μίλησε μετά την κατάκτηση του τροπαίου για την ομάδα της και τόνισε πως ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό σε λίγες μέρες. 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο EOK Web Radio:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Ένας τελικός είναι πάντα ένας τελικός με βαθμό δυσκολίας και στρες. Όπως και φάνηκε, η προετοιμασία και η τακτική μας, αν και μετράει και λιγότερο σε κάτι τέτοια παιχνίδια, ήταν σωστή. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στην πνευματική μας λειτουργία, να διαχειριστούν οι αθλήτριές μας το άγχος τους. Θεωρώ ότι κι αυτές έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά με τους εαυτούς τους, η μία για την άλλη, φάνηκαν για 40’ πολύ σοβαρές και πανάξια κατακτήσαμε αυτόν τον τίτλο».

Για το ότι είχαν κερδίσει και τις δύο φορές στο πρωτάθλημα τις Εσπερίδες: «Αυτό είναι και “παγίδα”. Αν έχεις παίξει 2 φορές με έναν αντίπαλο κι έχεις κερδίσει και τις δύο, λες “εντάξει, τον έχω”. Εκεί θεωρώ ότι μπαίνει η εμπειρία και του προπονητή και των αθλητριών, να καταλάβουν ότι το ματς του Κυπέλλου είναι πολύ διαφορετικό, δεν έχει καμία σημασία η προϊστορία και η βαθμολογική θέση των δύο ομάδων. Είναι ένα ματς νοκ-άουτ, στο οποίο μπορούν να γίνουν όλα. Χρειάζεται ιδιαίτερη σοβαρότητα, πνευματική καθαρότητα και σεβασμός προς τον αντίπαλο, αλλά και στους εαυτούς μας, μιας και τα παιδιά έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια ως εδώ για να παίξουν αντάξια με τη βαθμολογική τους θέση και την αξία τους».

Για το ότι ο τελικός διεξήχθη την ίδια μέρα με αυτόν των ανδρών: «Θέλουμε πολύ για να φτάσουμε, αν φτάσουμε, στο μοντέλο της Γαλλίας, αλλά δεν παύει να είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, μια κίνηση που, θέλω να πιστεύω, θα έχει και συνέχεια, έτσι ώστε να προβληθεί το μπάσκετ γυναικών που τόσο πολύ το έχει ανάγκη κι έχει αδικηθεί. Σαν Ελένη, θα ήθελα να γίνει με πιο γοργούς ρυθμούς, αλλά οφείλω να επικροτήσω αυτήν την κίνηση της ΕΟΚ. Περιμένω και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνει κι άλλες τέτοιου είδους κινήσεις με πιο γοργούς ρυθμούς».

Για την εικόνα του να κάθεται το τμήμα γυναικών δίπλα σε αυτό των ανδρών στον τελικό: «Ήταν πάρα πολύ όμορφη εικόνα και πρωτότυπη. Δεν έχω μιλήσει ιδιαίτερα γι’ αυτό το κομμάτι, αλλά ήταν πολύ χαρούμενες να κάθονται δίπλα στον πάγκο της ανδρικής ομάδας του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός στα δικά μου μάτια είναι ένας και πρέπει να το δείξουμε και προς τα έξω αυτό. Στον αθλητισμό δε μπορείς να κερδίζεις πάντα, αλλά σημασία έχει να είσαι ενωμένος και να προχωράς σαν σύλλογος, να γίνεσαι κάθε μέρα η καλύτερη έκδοση της προηγούμενης μέρας».

Για το ότι η Αλέιν που ήρθε στα μέσα της σεζόν νιώθει καλά στην ομάδα: «Αυτό είναι και δική μου δουλειά, αλλά θα ξεκινήσω από λίγο πριν. Έχει πολύ μεγάλη σημασία στην επιλογή, όχι μόνο η μπασκετική αξία μιας αθλήτριας, αλλά και ο χαρακτήρας της. Εμείς κάνουμε πολύ σοβαρή έρευνα πριν φέρουμε μια αθλήτρια στην ομάδα. Σ’ αυτό το κομμάτι η Λολίτα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά και εγώ. Η επιλογή σε πρώτη φάση είναι το ήμισυ. Σε δεύτερη φάση είναι δική μου δουλειά κυρίως, αλλά και των κοριτσιών στην ομάδα, να ενσωματώσουμε κάθε καινούργια αθλήτρια που έρχεται και να την κάνουμε να νιώσει καλά. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό η αξία των αθλητριών είναι εγνωσμένη, αλλά σημασία έχει όταν παίζεις “στα κόκκινα” οι αθλήτριες να νιώθουν καλά, ότι έχουν υποστήριξη απ’ όλον τον οργανισμό. Ευτυχώς το έχουμε αυτό στον Παναθηναϊκό. Όταν κάποιος ή κάποια νιώθει καλά σε αυτό που κάνει, θα είναι και πιο αποδοτικός ή αποδοτική. Χαίρομαι που εμείς φέτος το έχουμε καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό και νιώθουμε άπαντες καλά».

Για το επερχόμενο (25/02) εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος, είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Εμείς σαν Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει βήματα μπροστά και έχουμε κλείσει την “ψαλίδα”. Θα είναι πολύ challenging το παιχνίδι, θα το προσεγγίσουμε με την σοβαρότητα που του αρμόζει. Φυσικά και φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αλλά θα πάμε να διεκδικήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τη νίκη, η οποία θα μας δώσει κι ένα σοβαρό πλεονέκτημα για τα play-offs. Αν όχι, απ’ την άλλη, είμαστε εντάξει με αυτό, θα αγωνιστούμε στα play-offs όπως πέρυσι και πρόπερσι και θα διεκδικήσουμε εκεί τις πιθανότητές μας για το πρωτάθλημα».

Για την προσφορά προπονητών όπως η ίδια και ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος στη αναγέννηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Το “χτίσιμο” σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει εργατικότητά και επινοητικότητα στο πώς φτιάχνονται τα βήματα. Όπως στο βόλεϊ με τον κόουτς Ανδρεόπουλος, που είναι αγαπημένος, έχω μάθει πάρα πολλά απ’ αυτόν και είναι πολύ έμπειρος με φοβερό ήθος, διδάσκει ήθος. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, με πάρα πολύ καλούς συνεργάτες. Έχω την τύχη να έχω τη Λολίτα Λύμουρα, που κάνει τρομερή δουλειά στο πώς στήνεται η ομάδα, κάνει τη ζωή μου εύκολη. Φτιάξαμε έναν “κορμό” Ελληνίδων παικτριών, όπου η Λολίτα έχει φροντίσει να κάνει τις πρώτες επαφές, έτσι ώστε να τις φέρουμε στην ομάδα, στην οποία ταιριάζουν μάλιστα. Όλα τα χρόνια έχουμε κάνει σοβαρή δουλειά σε αυτό και αυτό φαίνεται και στο γήπεδο, στο πώς δουλεύουν καθημερινά στην προπόνηση, στο πώς έχουν “συνδεθεί” μεταξύ τους και με εμάς. Αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος ελκύει τους φιλάθλους, που μας έχουν “αγκαλιάσει”, τους σπόνσορες. “Λύνει”, κατά κάποιον τρόπο, τα χέρια στη διοίκηση να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω και πάει λέγοντας. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γίνονται όλα κατόπιν μεγάλης σκέψης, επινοητικότητας και πάρα πολλής δουλειάς».

Για την ανάληψη του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 απ’ την Ελλάδα: «Σίγουρα θα βοηθήσει πάρα πολύ, είναι μεγάλη πρόκληση. Οφείλουμε να περιμένουμε να δούμε όταν θα γίνει αυτό το γεγονός, αλλά εγώ προσωπικά θέλω να δω και τι θα αφήσει αυτό μετά, πώς θα προχωρήσουμε. Ήδη με τις κινήσεις της Ομοσπονδίας δείχνει να έχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να το προβάλλει και να το μπουστάρει όλο αυτό. Είμαι αισιόδοξη ότι θα γίνει κάτι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροIntralot: Από 6% έως 6,4% το εύρος απόδοσης για το ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ
Επόμενο άρθροΠαναιτωλικός: Ρήξη μηνίσκου ο Στεργιάκης