Λύση στο μυστήριο που εξέταζαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδωσαν οι ίδιοι, καθώς αποφάνθηκαν τελικά πως το μυστηριώδες σήμα που για μια δεκαετία πιστευόταν ευρέως ότι ήταν σημάδι εξωγήινης ζωής, τελικά προερχόταν από ένα θορυβώδες φορτηγό!

Το 2014 παρατηρήθηκε η πτώση ενός μετεωρίτη ανοιχτά της θάλασσας, βόρεια της Παπούα – Νέας Γουινέας. Όμως το ουράνιο σώμα έπεφτε αφήνοντας στο πέρασμά του ένα σήμα, το οποίο πολλοί θεώρησαν «μήνυμα» από εξωγήινους.

Ποια ήταν η πραγματικότητα

Τελικά οι ήχοι του μετεωρίτη προέρχονταν από μία θορυβώδη νταλίκα η οποία εκτελούσε δρομολόγιο στο κατοικημένο νησί Manus, που βρίσκεται κοντά στο υποτιθέμενο σημείο της πτώσης του μετεωρίτη στη θάλασσα. Επίσης, ο θόρυβος αυτός τους μπέρδεψε και στις εκτιμήσεις τους για το σημείο πτώσης του μετεωρίτη, μιας και θεωρούσαν πως έπεσε 125 χιλιόμετρα νοτιότερα από το πραγματικό σημείο.

Επίσης, οι ερευνητές θεωρούσαν πως είχαν συγκεντρώσει τα κατάλοιπα του μετεωρίτη που κατέγραψαν από τον βυθό της θάλασσας. Αλλά πραγματικότητα επρόκειτο για παλαιότερους, οι οποίοι απλά είχαν ξεμείνει εκεί…

ethnos



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜάνος Πανταζής για Κάτια Ζυγούλη: «Όταν ήμασταν ζευγάρι, ζήσαμε ακραίες καταστάσεις με τους παπαράτσι»
Επόμενο άρθροΈκθεση για τις πρωτοπόρους φωτογράφους Φραντσέσκα Γούντμαν και Τζούλια Μάργκαρετ Κάμερον στο Λονδίνο