Για τον 72χρονο καρκινοπαθή στο Ηράκλειο που έβαλε τέλος στην ζωή του, αναμένοντας το φάρμακο για να κάνει την χημειοθεραπεία του, μίλησε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειάς του, ο 72χρονος κατά το χρονικό διάστημα που περίμενε το φάρμακο ταλαιπωρούνταν φρικτά, ενώ η κατάσταση της υγείας του, όπως οι ίδιοι αναφέρουν, είχε επίσης επιδεινωθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ωστόσο ισχυρίστηκε πως το φάρμακο δεν είναι πλέον και έλλειψη και πως είχε προγραμματιστεί ραντεβού για τον 72χρονο στο οποίο όμως δεν προσήλθε.

«Καταρχάς να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αυτόχειρα. Εγώ έσπευσα αμέσως να επικοινωνήσω με την Διοίκηση του Νοσοκομείου για να δω τί έχει γίνει. Θέλω να πω ότι δεν είναι αληθές το δημοσίευμα. Στο ηλεκτρονικό σύστημα έχει καταγραφεί και το ραντεβού για να λάβει τη θεραπεία του όπου δεν προσήλθε. Και το δεύτερο ραντεβού στο οποίο δεν μπορούσε πλέον να προσέλθει. Το φάρμακο αυτό, έλειπε από την Ελλάδα ακριβώς για ένα 24ωρο. Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε λύσει το πρόβλημα του φαρμάκου αυτού. Και για τον συγκεκριμένο ασθενή δεν υπήρχε έλλειψη ούτε ένα 24ωρο γιατί είχαμε βρει από τις αποθήκες. Τώρα δεν θέλω να πω για κάποιον άνθρωπο που αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, είναι πάρα πολύ λυπηρό. Αλλά δεν ευθύνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυγκέντρωση στο Σύνταγμα κατά της ομοφοβικής επίθεσης στην Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΧαμένος στην Αλάσκα – Πώς να μην παγώσετε μέχρι θανάτου! Winter Survival Camping & Bushcraft (Χωρίς σκηνή ή τσάντα) – ΠΕΡΙΕΡΓΑ