Λίγα λεπτά πριν την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στο Tae Kwon Do και αμέσως μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να ζητήσει εκ νέου από την βάση του κόμματος της εμπιστοσύνη των μελών, τίτλοι της σημερινής ηγεσίας της Κουμουνδούρου με διαρροή κατήγγειλαν πως ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος ακολούθησε «αντιθεσμική συμπεριφορά» παρεμβαίνοντας στις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Πρόκειται για πρωτοφανή εξέλιξη η οποία καταδεικνύει με ξεκάθαρο τρόπο την ρήξη που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος μεταξύ της σημερινής ηγεσίας και των ιστορικών μελών. Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή προκαλεί ένα πολιτικό κενό αέρος λίγη ώρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου, προϊδεάζοντας για εκρηκτικές εξελίξεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι φανερό πως η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με ανάρτησή του είχε σαν στόχο να ακυρώσει τις όποιες προσπάθειες του Στέφανου Κασσελάκη να διασφαλίσει κάποια λευκή επιταγή και πέρα από τις Ευρωεκλογές με χρονικό ορίζοντα τουλάχιστον τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Ήδη στις προσκείμενες στον Στέφανο Κασσελάκη κομματικές ιστοσελίδες έχουν αρχίσει να διαρρέουν συνθηματικοί τίτλοι του τύπου «οργή Κουμουνδούρου για την παρέμβαση Τσίπρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αποφεύγοντας να ξεκαθαρίσει στον Κασσελάκη πως πρέπει να παραιτηθεί, του δίνει παράταση χρόνου ώστε εντός του Συνεδρίου να ζητήσει την διεξαγωγή νέων προεδρικών εκλογών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγοντας στην ψήφο των μελών του κόμματος. Είναι φανερό ότι η παρέμβαση Τσίπρα άδειασε τον Στέφανο Κασσελάκη πράγμα το οποίο επιβεβαιώνει και η δήλωση λίγο πριν εισέλθει στον χώρο του Συνεδρίου «σοφή η δήλωση του Τσίπρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ανασυνταχτεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι δήλωσαν οι διαρροές του κύκλου της Κουμουνδούρου

Για «αντιθεσμική συμπεριφορά» κάνουν λόγο πηγές από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, στο πρώτο σχόλιό τους μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λίγη ώρα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σοφή η δήλωση Τσίπρα και πολύ σωστή», δήλωσε κατά την είσοδό του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Βασίλης Κόκκαλης και ανέφερε πως δεν αποτελεί αμφισβήτηση του κ. Κασσελάκη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να ανασυνταχθεί», είπε.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως «όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσω», κατά την είσοδό του στο Συνέδριο.

Ο Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε πως «ό,τι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς» και πως «κάθε τι που λέγεται από τον Αλέξη Τσίπρα αποτελεί κατεύθυνση στην οποία πρέπει να πειθαρχήσουν όλοι για το καλό του πολίτη και της χώρας».

Πρόσθεσε πως: «Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να προσθέσουμε παρά το ότι ακούμε τον άνθρωπο που δημιούργησε τον ΣΥΡΙΖΑ, τις κυβερνήσεις της εξουσίας του 36% και προχωράμε με βήματα σταθερά για τους πολίτες».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εγκαινίασε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις στην έδρα του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών
Επόμενο άρθροEconomist: «Είναι η Ευρώπη έτοιμη να αμυνθεί;»