Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Μόναχο εν όψει του αγώνα με την Μπάγερν στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας (5/4, 21:30, Novasports Prime). Κατά την αναχώρηση των «πράσινων» ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για το παιχνίδι και τόνισε ότι πρόκειται για μια αναμέτρηση όπου η νίκη είναι μονόδρομος προκειμένου ο Παναθηναϊκός να παραμείνει στην 2η θέση.

«Είναι ένα πολύ σημαντικό και πολύ δύσκολο ματς. Η Μπάγερν φαίνεται να έχει χάσει τους στόχους της για τα πλέι οφ, όμως έχει έναν από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης. Σέβομαι πολύ τον κόουτς Πάμπλο Λάσο. Διαθέτει εμπειρία ως ομάδα, παίζει στην έδρα της. Γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Οφείλουμε να αρχίσουμε το ματς όπως στην Μπολόνια και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του β’ μέρους. Στο πρώτο ημίχρονο, στην Ιταλία παίξαμε εξαιρετικά, αλλά δεν κάναμε το ίδιο και στο δεύτερο μέρος. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, για να προστατεύσουμε τη 2η θέση στη βαθμολογία. Έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Η Μπάγερν έχει έμπειρους παίκτες όπως ο Ιμπάκα, ο Λούτσιτς, ο Ουάιλερ-Μπαμπ, ο Φρανσίσκο. Δεν είναι μια ομάδα, που μπορούμε να υποτιμήσουμε. Πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ, να έχουμε επιθετική άμυνα και σωστή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση», είπε ο Τούρκος προπονητής και ρωτήθηκε αν θεωρεί πως το ματς είναι τελικός για το «τριφύλλι»:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όχι. Όμως, είναι το τελευταίο εκτός έδρας ματς. Πάντα τα εκτός έδρας είναι πιο δύσκολα, στο ΟΑΚΑ νιώθουμε μεγαλύτερη άνεση. Σε αυτή την Euroleague, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δεν μπορείς να πεις ότι κάτι έχει τελειώσει. Αυτό το παιχνίδι για εμάς είναι “must”, μετά θα δούμε για το επόμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ».

Για το γεγονός πως αν νικήσει ο Παναθηναϊκός Aktor θα «γράψει» θετικό ρεκόρ στα εκτός έδρας για πρώτη φορά με το νέο format της Euroleague, σχολίασε: «Το ρεκόρ στα εκτός έδρας ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει αυτήν τη στιγμή. Δεν σημαίνει κάτι για εμένα. Προσωπικά, βλέπω ως πιο σημαντικό το να τερματίσουμε τη regular season σε αυτήν τη θέση, τη 2η. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας, που πρέπει να πάρουμε. Οι άλλες ομάδες, οι αντίπαλοί μας στις πρώτες τέσσερις θέσεις, θα έχουν εξίσου δύσκολα ματς. Ωστόσο, θεωρώ πως αυτή τη χρονική στιγμή κανείς δεν μπορεί να χάσει τα “εύκολα” ματς. Για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Όσο για το ρεκόρ, για εμένα το μόνο ρεκόρ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι να παίζεις στο Final Four και να κερδίζεις τον τίτλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚροατία: Σοβαρά επεισόδια στο Σπλιτ
Επόμενο άρθροΕμπίντ: «Ο τραυματισμός μου κόστισε ψυχολογικά»