Ο Winston Churchill είναι γνωστός για πολλά πράγματα, αλλά η εμμονή του με τα UFO δεν βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή της λίστας.

Η εμμονή μπορεί να είναι μια ισχυρή λέξη, αλλά ο δύο φορές Πρωθυπουργός πέρασε πολύ χρόνο με τους Αμερικανούς συζητώντας την ύπαρξη αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων ( UFO ).

Ο πυρετός των UFO έχει αιχμαλωτίσει για δεκαετίες τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων, και παρόλο που τα επίπεδά του δεν είναι καθόλου κοντά σε αυτά που ήταν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960, η επιθυμία να έρθουν σε επαφή με το άγνωστο εξακολουθεί να κυριαρχεί στο μυαλό πολλών.

Εκείνοι στις ΗΠΑ είχαν το μερίδιο τους σε αποκαλύψεις UFO τον τελευταίο χρόνο, αφού ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε δεκάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία που σχετίζονται με πληροφορίες για θεάσεις κατά τη διάρκεια των ετών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει επίσης πολλά άκρως απόρρητα έγγραφα να εισέρχονται στη δημόσια σφαίρα, με ένα να δείχνει πώς ο Τσόρτσιλ προσπάθησε να συγκαλύψει μια απόκοσμη θέαση UFO στις ακτές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η κυβέρνηση δημοσίευσε μια σειρά εγγράφων που είναι πλέον γνωστά ως «αρχεία X», μια αναφορά στη δημοφιλή σειρά επιστημονικής φαντασίας των ΗΠΑ.

Ίσως η πιο σημαντική απελευθέρωση ήρθε το 2010, όταν το όνομα του Τσόρτσιλ εμφανίστηκε για πρώτη φορά, αποκαλύπτοντας ότι είχε βάλει εμπάργκο 50 ετών στην αναφορά ενός «παράξενου» περιστατικού UFO που συνέβη λίγο έξω από την ανατολική ακτή της Αγγλίας.

Ο λόγος του ήταν απλός: πλημμύρισε τον Τύπο με τέτοιες ιστορίες και θα ακολουθήσει δημόσια υστερία.

Τα αρχεία δείχνουν ότι έδωσε την εντολή κατά τη διάρκεια μιας μυστικής συνάντησης με τον στρατηγό Ντουάιτ Αϊζενχάουερ που αργότερα θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ .

Δεν είναι σαφές πού έγινε η συνάντηση ή ποιος άλλος ήταν παρών, αλλά γνωρίζουμε την πηγή της αποκάλυψης.

Ένας επιστήμονας του οποίου ο παππούς ήταν ένας από τους σωματοφύλακες του Τσόρτσιλ επιβεβαίωσε την ιστορία μετά τη δημοσιοποίηση των αρχείων.

Ο Νικ Πόουπ, ο οποίος συνήθιζε να ερευνά τις θεάσεις UFO για το Υπουργείο Άμυνας (MoD), είπε στο BBC : «Ο λόγος [για την απαγόρευση] προφανώς ήταν επειδή ο Τσόρτσιλ πίστευε ότι θα προκαλούσε μαζικό πανικό και θα κατέστρεφε τις θρησκευτικές απόψεις των ανθρώπων».

Η ιστορία λέει ότι ενώ οι πιλότοι πετούσαν πάνω από το ανατολικό τμήμα της αγγλικής ακτής, τους πλησίασε ένα μεταλλικό UFO που για ένα διάστημα σκίαζε τις κινήσεις τους.

Έβγαλαν πολλές εικόνες του σκάφους που περιέγραψαν ότι «αιωρείται αθόρυβα» .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Τσόρτσιλ και του Αϊζενχάουερ, οι ειδικοί στα όπλα λέγεται ότι απέρριψαν οποιαδήποτε ιδέα ότι το UFO ήταν ένας πύραυλος, καθώς αυτό θα ήταν «εντελώς πέρα ​​από κάθε φανταστική ικανότητα της εποχής».

Ένας επιστήμονας, του οποίου τα στοιχεία στα αποχαρακτηρισμένα αρχεία έχουν διαγραφεί, έγραψε: «Υπήρχε μια γενική αδυναμία και από τις δύο πλευρές να ταιριάξουν μια εύλογη περιγραφή με αυτές τις παρατηρήσεις, και αυτό προκάλεσε μεγάλο βαθμό ανησυχίας.

«Ο κ. Τσόρτσιλ φέρεται να έχει κάνει μια δήλωση για τα εξής: «Αυτό το γεγονός θα πρέπει να ταξινομηθεί αμέσως, καθώς θα προκαλούσε μαζικό πανικό στον γενικό πληθυσμό και θα κατέστρεφε την πίστη κάποιου στην Εκκλησία».

Ο κ. Πόουπ σημείωσε πόσο παράξενο ήταν το γεγονός και ότι «το ενδιαφέρον είναι ότι τα περισσότερα αρχεία UFO από εκείνη την περίοδο έχουν καταστραφεί».

Οι αναφορές για θεάσεις UFO στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασαν σε υψηλό όλων των εποχών το 196, όταν, σύμφωνα με τα αρχεία, υπήρχαν περισσότερες από 600 αναφορές σε σύγκριση με 240 κατά μέσο όρο τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Τα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκάλυψαν επίσης ότι μέλη του κοινού έστειλαν 343 επιστολές στο γραφείο UFO του Υπουργείου Εξωτερικών — Sec(AS)2 — σχετικά με θεάσεις και 22 έρευνες και ερωτήσεις υποβλήθηκαν από βουλευτές.

Μέχρι το 2010, χιλιάδες ακόμη αξιώσεις κυκλοφόρησαν ως μέρος μιας άλλης έκδοσης του ‘X-files’ που δημοσιεύτηκε από τα Εθνικά Αρχεία .



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕικόνες ντροπής στο κέντρο της Αθήνας, ανήμερα της στρατιωτικής παρέλασης
Επόμενο άρθρο«Ντροπή σας, αλήτες» – Zougla