Με το νέο αθλητικό νόμο να επικρέμεται σαν… δαμόκλειος σπάθη πάνω από τις ΠΑΕ –αλλά και τις ΚΑΕ–, οι διοικούντες την ΑΕΚ προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση προς τους οπαδούς της ομάδας, θέλοντας να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν καλύτερη ατμόσφαιρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (Κυριακή 31/3, 20:30 – OPAP Arena), στο πλαίσιο της 2ης Αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι θύρες θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν τη σέντρα (δηλαδή στις 17:30) προκειμένου να διευκολυνθεί η είσοδος των θεατών, με δεδομένο μάλιστα πως έχει ανακοινωθεί από χθες (29/3) sold out. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Φίλοι της ΑΕΚ,

Το πρωτάθλημα κρίνεται κι από την συμπεριφορά μας στην κερκίδα, στους εντός έδρας αγώνες που απομένουν. Με πρώτο τον αυριανό (31/3, 20.30) με τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena. Βοηθήστε την ΑΕΚ, αλλά και ταυτόχρονα προστατέψτε την. Μη δώσουμε τη χαρά στους αντιπάλους μας να πέσουμε σε παγίδες που εύκολα μπορούμε να αποφύγουμε.

Το λέμε συνέχεια, αλλά είναι απόλυτα αναγκαία αυτή η επανάληψη: Το νέο νομικό πλαίσιο δεν δίνει περιθώρια. Με το παραμικρό λάθος μπορούμε να πάθουμε μεγάλη ζημιά. Οι πρώτες βαριές ποινές έχουν ήδη επιβληθεί, με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να δεχθούμε κι εμείς κάποια ανάλογη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως ανάλογα αυστηρές είναι οι ποινές και σε ατομικό επίπεδο. Είδατε τι έγινε και πόση μεγάλη ταλαιπωρία και κίνδυνος υπήρξαν για τους φίλους της ομάδας μας που απλώς βρέθηκαν σε μια ταράτσα δίπλα από το γήπεδο της Λαμίας.

Δεν αξίζει τον κόπο για οποιαδήποτε επιπολαιότητα, κάποιος εκτός από το να βάλει σε κίνδυνο την ΑΕΚ, να καταστρέψει και τη ζωή του την ίδια. Οι ποινές είναι βαριές και με άμεση εφαρμογή, αφού στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Μεγάλη προσοχή για τους ίδιους σας τους εαυτούς!

Κανένα βεγγαλικό, καμιά κροτίδα, κανένα καπνογόνο, κανένα αντικείμενο. Οι ποινές είναι πολύ αυστηρές και για εσάς τους ίδιους και για την ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για όποιον επιχειρήσει να περάσει χωρίς εισιτήριο. Επιπλέον, όποιος κάτοχος εισιτηρίου επιχειρήσει να περάσει μαζί του κι άλλο άτομο χωρίς εισιτήριο, θα του αφαιρεθεί δια παντός το δικαίωμα εισόδου στην OPAP Arena, πέρα από τις κυρώσεις από τις αρμόδιες αρχές.

Μην προσεγγίσει κανείς χωρίς εισιτήριο το γήπεδο, ούτε καν τα σημεία που αρχίζουν οι προέλεγχοι. Μην προσεγγίσει το γήπεδο οποιοσδήποτε που μπορεί να είναι σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Στο γήπεδο δεν θα μπει κανείς που θα έχει μαζί του οποιοδήποτε σακίδιο, ή σακούλα, ή κράνος μηχανής.

Μην επιχειρήσετε να περάσετε στο γήπεδο πανό με ρατσιστικό – αντιαθλητικό – προκλητικό- υβριστικό περιεχόμενο. Τυχόν τέτοια προσπάθεια θα οδηγήσει σε σύλληψη και αυστηρές ατομικές ποινές. Εμφάνιση δε τέτοιου πανό ή πλακάτ στο γήπεδο φέρνει βαριά τιμωρία και για την ομάδα, πέρα από την ατομική ποινή σε όποιον έχει την ευθύνη.

Οι θύρες θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα, στις 17.30. Όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ένα βεγγαλικό, μια κροτίδα, ένα καπνογόνο, ένα αντικείμενο που θα πέσει στον αγωνιστικό χώρο όχι μόνο κλείνει το γήπεδο μας, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα οδηγήσει τον παραβάτη στη φυλακή. Όπως και οποιαδήποτε άλλου είδους παραβίαση των μέτρων ασφαλείας.

Το σύστημα των καμερών ασφαλείας είναι το πιο σύγχρονο στην Ελλάδα κι από την ώρα που θα ανοίξουν οι θύρες θα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο της αστυνομίας. Οι τυχόν παραβάσεις επισημαίνονται, δηλαδή, από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές άμεσα και η αρτιότητα του συστήματος είναι τέτοια που δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεθεί ο παραβάτης και να του επιβληθούν οι αντίστοιχες βαριές κυρώσεις.

Το λέμε ξανά: Μην καταστρέψει κανείς την ζωή του για να ανάψει ένα βεγγαλικό, για να ρίξει μια κροτίδα ή ένα αντικείμενο στο γήπεδο. Από τότε που έχουν ανοίξει τα γήπεδα ξανά, οι βαριές ποινές ήδη έχουν επιβληθεί όχι μόνο στις ομάδες, αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Και θα συνεχίσουν να επιβάλλονται.

Τονίσαμε και μέσα στην εβδομάδα πως στο συγκεκριμένο ματς είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουμε προκλητικές συμπεριφορές που θα έχουν ως στόχο την τιμωρία μας. Πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας αυτό συνεχώς. Τους αγνοούμε, προστατεύουμε την ΑΕΚ και τους εαυτούς μας, δεν υπάρχουν για μας όσοι έρθουν με πρόθεση να προκαλέσουν. Θέλουν να βρεθούν στο επίκεντρο και να μας κάνουν ζημιά, αλλά δεν πρέπει να τους κάνουμε την χάρη.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για την συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε για το ένα ακόμη Sold Out. Όλοι μαζί, με ασφάλεια, στο πλευρό της ΑΕΚ, χωρίς να δίνουμε σημασία σε τίποτε άλλο εκτός από την συμπαράσταση στους παίκτες μας και τον Ματίας Αλμέιδα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΈνα βήμα πιο κοντά στην άνοδο ο Λεβαδειακός
Επόμενο άρθροΠόλο γυναικών: Πολύτιμη νίκη για την ΑΕΚ, 8-7 τον Πανιώνιο