Κατάρτιση φοιτητών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων στην Επιχειρηματική Ευφυΐα σε συνεργασία με το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer.

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με χαρά ανακοινώνει την επιτυχημένη ολοκλήρωση επιμορφωτικού προγράμματος κατάρτισης φοιτητών/τριών του στον τομέα της Επιχειρηματικής Ευφυΐας (BusinessIntelligence), μέσω της δράσης ‘Univators | Skilling Future Digital Innovators’.

Η εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα εντάσσεται στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer (με έδρα στη Θεσσαλονίκη), υπό την εκπαιδευτική δωρεά του οποίου και υλοποιήθηκε. Πάροχος εκπαίδευσης ήταν η εταιρία Code.Hub, διακεκριμένος φορέας εκπαίδευσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες στο χώρο της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών, ενώ την ευθύνη της οργάνωσης και την εποπτεία του όλου προγράμματος είχε η ομάδα έργου του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων (κ.κ. Β. Γερογιάννης, Η. Σάββας και Β. Κυριατζής).

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Οι φοιτητές καταρτίζονται στα ψηφιακά συστήματα επιχειρηματικής ευφυΐας

Στόχος της επιμόρφωσης, η οποία αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα προέκταση των μαθημάτων που παρέχει το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, ήταν αφενός η παροχή γνώσεων προς τους φοιτητές σε τεχνολογίες και θέματα αιχμής όπως η Επιχειρηματική Ευφυΐακαι αφετέρου η παροχή κινήτρων και έμπνευσης ώστε να εξερευνήσουν συναρπαστικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε σχετικούς τομείς υψηλής τεχνολογίας και εξειδίκευσης. Επιπρόσθετα, σημαντική ήταν η επίδραση του προγράμματος σε θέματα ανάπτυξης δεξιοτήτων όπως η συνεργασία μεταξύ των φοιτητών αλλά και η αλληλεπίδραση και η συνεργασία με καταξιωμένους επαγγελματίες και εκπαιδευτές.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Οι φοιτητές καταρτίζονται στα ψηφιακά συστήματα επιχειρηματικής ευφυΐας

Κινούμενοι από την κοινή τους δέσμευση για την ανάπτυξη ταλέντου και την προώθηση της καινοτομίας, η συνεργασία γνώρισε μια εκτεταμένη ανταπόκριση από τους φοιτητές/τριες, με 60 άτομα να εγγράφονται στο πρόγραμμα. Μέσω αυστηρών μαθημάτων, εφαρμοσμένων εργασιών και εμπειρογνωμόνων, οι φοιτητές/τριες ξεκίνησαν ένα ταξίδι εξερεύνησης και ανακάλυψης, εκπαιδεύοντας τις δεξιότητές τους και τις γνώσεις τους στις αρχές και τις μεθόδους της Επιχειρηματικής Ευφυΐας.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Οι φοιτητές καταρτίζονται στα ψηφιακά συστήματα επιχειρηματικής ευφυΐας

Οι φοιτητές επέδειξαν εκπληκτική αφοσίωση και συνέπεια, με σχεδόν όλο το σύνολο των συμμετεχόντων να ολοκληρώνουν με επιτυχία τις απαιτήσεις του μαθήματος. Η αφοσίωσή τους υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα του προγράμματος σπουδών και την σημαντική υποστήριξη που παρείχε η Code.Hub στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε πόρους και τεχνογνωσία.

Η κορύφωση αυτής της εκπαιδευτικής εμπειρίας ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2024, όπου οι φοιτητές παρουσίασαν τα συλλογικά τους επιτεύγματα μέσω δυναμικών ομαδικών παρουσιάσεων. Αυτές οι παρουσιάσεις όχι μόνο κατέδειξαν το βάθος της γνώσης που απέκτησαν οι φοιτητές, αλλά επίσης αναδείχθηκε η δυνατότητά τους να εφαρμόσουν τις έννοιες της Επιχειρηματικής Ευφυΐας σε πραγματικά περιβάλλοντα, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις σε πολύπλοκα επιχειρηματικά προβλήματα.

Πέρα ​​από τα ακαδημαϊκά επιτεύγματα, πρωτοβουλίες όπως αυτές έχουν τεράστια σημασία ως γέφυρα μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της βιομηχανίας. Παρέχοντας στους φοιτητές ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με επαγγελματίες της αγοράς, αποκτώντας πρακτικές εμπειρίες και γνώσεις, συνεργασίες όπως αυτή ανάμεσα στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer και του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων ανοίγουν το δρόμο για μια ομαλή μετάβαση από την ακαδημαϊκή μάθηση στην επαγγελματική πράξη.

Ο Δρ. Βασίλης Γερογιάννης, Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer όσο και στην Code.Hub για την υποστήριξη και τη δέσμευσή τους για την προαγωγή της εκπαίδευσης. Η επιτυχία αυτής της συνεργασίας αποτελεί απόδειξη του δυναμικού των συνεργασιών ακαδημαϊκού-βιομηχανικού κλάδου στην προώθηση της υποκείμενης αλλαγής και της ανάπτυξης του ταλέντου. Καθώς το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων συνεχίζει να διευρύνει τις εκπαιδευτικές του προσφορές και να διαμορφώνει νέες συνεργασίες, παραμένει προσηλωμένο στο να εξοπλίζει τους φοιτητές με τις δεξιότητες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες που απαιτούνται για να διακριθούν στον ακαδημαϊκό και επαγγελματικό στίβο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Επόμενο άρθροΕξασφάλισε την τρίτη θέση η Εθνική γυναικών