Με σκόρερ και “κλειδοκράτορα” τον Μαντσίνι η ομάδα του Ντανιέλε Ντε Ρόσι επικράτησε της Λάτσιο με 1-0, φτάνοντας κοντά στις θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Ο αγώνας

Στο ντέρμπι της “αιώνιας” πόλης η Ρόμα ήταν αυτή που είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, καθώς έδειχνε πως είναι ικανή να κρατήσει τα ηνία και να θέσει τον δικό της ρυθμό απέναντι στη Λάτσιο. Η πρώτη μεγάλη φάση του παιχνιδιού άνηκε στην τυπικά φιλοξενούμενη με τον Ιμόμπιλε να στέλνει την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σβίλαρ, ο οποίος για ένα ακόμα παιχνίδι βρέθηκε να υπερασπίζεται τα δοκάρια της Ρόμα. Η “ρωμαίοι” δεν είχαν κάνει αισθητή την παρουσία τους, αλλά σε μια φάση που δεν περίμεναν οι αμυντικοί της Λάτσιο, ο Μαντσίνι νίκησε τους πάντες γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του λίγο πριν το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τούντορ προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, βάζοντας στην θέση του Ιμόμπιλε τον Καστεγιάνος, αλλάζοντας το επιθετικό του πλάνο. Η Ρόμα μετά από αυτές τις αλλαγές δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, κρατώντας τις γραμμές της και η άμυνα της απομάκρυνε όλους τους κίνδυνους που παρουσιάστηκαν μπροστά της. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος της αναμέρτησης, με την Ρόμα να παίρνει την νίκη με 1-0, ανεβαίνοντας στους 55 βαθμούς κυνηγώντας την τέταρτη Μπολόνια για μια θέση στο Champions League της επόμενης σεζόν.

ΓΚΟΛ: Μαντσίνι 42′
Κίτρινες: Βεσίνο 21′, Μαντσίνι 55′, Τσελίκ 68′, Πέδρο 73′
Κόκκινες:

Ρόμα (Ντε Ρόσι): Σβίλαρ, Μαντσίνι, Γιορέντε, Τσελίκ, Ανχελίνο (Σμόλινγκ 80′), Κριστάντε, Παρέδες, Πελεγκίρνι, Ντιμπάλα (Έιμπραχαμ 80′), Ελ Σαραουί (Σπινατσόλα 71′), Λουκάκου

Λάτσιο (Τούντορ):Μανδάς, Καζάλε, Ρομανιόλι (Πάτριτς 46′), Γκιλά, Βεσίνο (Λουίς Αλμπέρτο 70′), Γκεντουζί, Άντερσον, Μάρουσιτς (Πελεγκίνι 80′), Ίσακσεν (Πέδρο 46′), Κάμαντα, Ιμόμπιλε (Καστεγιάνος 46′)

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής της Serie A:

Παρασκευή 5 Απριλίου

Σαλερνιτάνα – Σασουόλο 2-2

Σάββατο 6 Απριλίου

Μίλαν – Λέτσε 3-0
Ρόμα – Λάτσιο
21:45 Έμπολι – Τορίνο

Κυριακή 7 Απριλίου
13:30
 Φροζινόνε – Μπολόνια
16:00 Μόντσα – Νάπολι
19:00 Βερόνα – Τζένοα
19:00 Κάλιαρι – Αταλάντα
21:45 Γιουβέντους – Φιορεντίνα

Δευτέρα 8 Απριλίου
21:45
 Ουντινέζε – Ίντερ

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A, κάνοντας κλικ ΕΔΩ.//ΓΡ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆγιον Όρος: Εντοπίστηκε σορός άνδρα στο ακρωτήρι του Αγίου Ανδρέα
Επόμενο άρθροΙταλία: Η Ρόμα νικήτρια στο ντέρμπι της «αιώνιας πόλης», 1-0 τη Λάτσιο!