Τα ανδρικά πουκάμισα αποτελούν must κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας όλες τις εποχές. Είναι ένα κεντρικό ρούχο, θα λέγαμε, για το ανδρικό ντύσιμο και μπορεί να φορεθεί τόσο σε casual, όσο και σε πιο επίσημες εμφανίσεις. Επίσης μπορεί εύκολα να αναδείξει την κομψότητα, το στυλ αλλά και την προσωπικότητα κάθε άνδρα.

Φυσικά, οι τάσεις και οι επιλογές είναι πολλές, κάνοντας πολλές φορές τη διαδικασία επιλογής εξαιρετικά… δύσκολη. Για παράδειγμα, ποιο είναι το ιδανικό μέγεθος; Μήπως πρέπει να πάρω κάτι στενό ή πιο άνετο; Τι είναι ιδανικό για κάθε περίσταση; Ας δούμε όλα τα απαραίτητα tips, ώστε να επιλέξετε πουκάμισα ανδρικά που θα ταιριάζουν απόλυτα στο σωματότυπό σας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο σωματότυπός σας;

Το πρώτο βήμα για να μπορέσετε να επιλέξετε το τέλειο πουκάμισο, είναι να καταλάβετε ποιος ακριβώς είναι ο σωματότυπός σας. Για παράδειγμα, έχετε λεπτή διάπλαση, είστε μυώδεις, ή διαθέτετε πιο πλούσιες καμπύλες;

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τις λεπτομέρειες αυτές, ώστε να αναδείξετε τα δυνατά σας σημεία και να “καλύψετε” τυχόν αδυναμίες.

Επιλέγοντας το σωστό μέγεθος

Ένα πουκάμισο το οποίο ταιριάζει τέλεια πάνω στο σώμα σας, μπορεί κυριολεκτικά να κάνει θαύματα! Πολλές φορές πέφτουμε στην παγίδα των τάσεων, επιλέγοντας πολύ στενά ή πολύ φαρδιά πουκάμισα. Η τέλεια εφαρμογή ωστόσο, ακολουθεί τις γραμμές του σώματός σας, χωρίς να σας περιορίζει, χαρίζοντάς σας παράλληλα ελευθερία κινήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μπορέσετε να επιλέξετε σωστά, θα πρέπει να γνωρίζεται καλά το σώμα σας. Ένα πουκάμισο που εφαρμόζει σωστά, όχι μόνο αναδεικνύει τον εαυτό σας, αλλά και το στυλ σας.

Δώστε σημασία στο υλικό και το χρώμα

Το υλικό αλλά και το χρώμα που έχει ένα πουκάμισο, παίζουν σημαντικό ρόλο στην τελική εμφάνιση. Επιλέξτε αναπνέοντα υλικά για μέγιστη άνεση αλλά και κομψότητα.

Όσον αφορά τα χρώματα, προσαρμόστε την επιλογή σας ανάλογα με την εποχή, την περίσταση, και φυσικά τα υπόλοιπα ρούχα. Μη φοβάστε να πειραματιστείτε με μοτίβα και χρώματα ρούχων όπως τα https://modivo.gr/c/andres/roucha/marka:dickies τα οποία μπορούν να σας προσφέρουν μια εξαιρετικά casual chic εμφάνιση.

Στυλ και λεπτομέρειες

Το στυλ που έχει το πουκάμισό σας, θα πρέπει να αντανακλά την προσωπική σας αισθητική, αλλά και να συμπληρώνει την υπόλοιπη εμφάνισή σας. Είτε προτιμάτε ένα κλασικό πουκάμισο, είτε κάτι πιο casual, είναι σημαντικό να επιλέγετε κομμάτια που ενισχύουν το σωματότυπο και το στυλ σας.

Λεπτομέρειες όπως τσέπες, κουμπιά ή ένας ιδιαίτερος γιακάς, μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Αν νιώθετε πως ο κλασικός γιακάς σας στενεύει, τότε μπορείτε να επιλέξετε πιο ανοιχτά πουκάμισα. Όσοι από την άλλη έχετε πιο λεπτό λαιμό, μπορείτε να δοκιμάσετε τον κλασικό γιακά, μαζί με ένα πουλόβερ, για χειμερινές εμφανίσεις.

Επιλέγοντας πουκάμισα με τις κατάλληλες λεπτομέρειες, δείχνετε ότι έχετε επίγνωση του τι σας ταιριάζει και φυσικά αναδεικνύετε με μεγαλύτερη επιτυχία την εμφάνισή σας.

Πειραματιστείτε με διάφορες επιλογές και στυλ

Το πιο… κοινό μυστικό για μια επιτυχημένη επιλογή είναι ο πειραματισμός. Ναι, καλό είναι να επιλέγετε ρούχα που ξέρετε πως σας ταιριάζουν, καμιά φορά όμως η έμπνευση και η δημιουργικότητα μπορούν να χαρίσουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, δοκιμάστε ένα slim fit, ή αντίστοιχα ένα relaxed fit και δείτε τις διαφορές. Για ένα ολοκληρωμένο ντύσιμο, δώστε σημασία σε όλο το σύνολο, όπως τα παντελόνια, τα παπούτσια, ακόμα και τα αξεσουάρ, όπως τα ανδρικά πορτοφόλια δερμάτινα. Έτσι, θα έχετε ένα συνολικά καλό αποτέλεσμα, που θα σας κάνει να νιώθετε υπέροχα!

Η… “τέχνη” της επιλογής

Ναι, η σωστή επιλογή απαιτεί… “τέχνη” και μαεστρία, αλλά γνωρίζοντας τα απαραίτητα tips σίγουρα μπορείτε να κάνετε μια αρχή!

Να θυμάστε πως το κλειδί για μια άνετη και επιτυχημένη εμφάνιση είναι να νιώθετε σίγουροι για τον εαυτό σας αλλά και για αυτό που φοράτε! Τότε είναι σίγουρο ότι θα έχετε κάνει τη σωστή επιλογή, όποια κι αν είναι αυτή!

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Άρης θα τιμήσει τις ομάδες του ’70 και του ’80
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: «Η κυβέρνηση που επί των ημερών της ντράπηκε και η ντροπή»