Για “ελλιπέστατο και προχειροφτιαγμένο” σχέδιο δράσης για τον τουρισμό, το οποίο κατατέθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νοτίου Πηλίου, κάνει λόγο ο Γ. Σωλήνης επικεφαλής της παράταξης “Δυναμικά Μπροστά”.

Τονίζει ότι η δημοτική αρχή δεν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τον τουρισμό που αποτελεί,τόσο για τη χώρα όσο και για το Νότιο Πήλιο, τη βαριά βιομηχανία της περιοχής. Επισημαίνει ότι το ποσό των 22.000 ευρώ δεν επαρκεί για την υλοποίηση ενός αξιοπρεπούς σχεδίου για τον τουρισμό, τη στιγμή που ” κατασπαταλούνται στα γνωστά και αμφιβόλου αξίας έργα”.

Οι προτάσεις τουσυνδυασμού

1. Ο εκπρόσωπος του δήμου Νοτίου Πηλίου που συμμετέχει στις εκθέσεις πρέπει να έχει μαζί του υλικό για την προβολή του δήμου. Φυλλάδια με κείμενα και φωτογραφίες από σημεία φύσης και πολιτισμού του δήμου Νοτίου Πηλίου. Επίσης, βίντεο από επαγγελματία που θα προάγει τις ομορφιές, τη φύση, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τις παραλίες και τις δραστηριότητες που μπορεί να επιλέξει ο επισκέπτης.

2. Πρέπει να υπάρχει εκπρόσωπος του δήμου σε στοχευμένες εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού. Τον εκπρόσωπο του δήμου πρέπει να συνοδεύουν επαγγελματίες ή φορείς που ασχολούνται με αυτές τις μορφές τουρισμού ώστε να γίνεται μια σωστή παρουσίαση του δήμου και των δραστηριοτήτων που μπορεί να υποστηρίξει.

3. Επαγγελματίες και αρμόδιοι φορείς μπορούν να κάνουν προσωπικές συναντήσεις με ταξιδιωτικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται σε αυτές τις μορφές τουρισμού, ώστε να τους κατατοπίσουν και να τους πείσουν για το λόγο που πρέπει να επενδύσουν στο δήμο Νοτίου Πηλίου.

4. Οργάνωση Φεστιβάλ: μουσικά, τοπικών προϊόντων, γαστρονομίας, οίνου κτλ. Επίσης τη τελευταία τάση του τουρισμού είναι το experience-εμπειρία, που σημαίνει την εκ των έσω εμπειρία του τόπου. Δηλαδή επισκέψεις σε μέρη που διαθέτουν μια μοναδικότητα προκειμένου να αποκτήσουν οι τουρίστες μια εμπειρία ζωής πχ ελαιώνες, ελαιοτριβεία, οινοποιία, μέλι κτλ.

5. Δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας ειδικά για τον τουρισμό και ανάλογη παρουσία στα social media. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου πρέπει να έχει μία ιστοσελίδα δυναμική, που να καθοδηγεί και να εμπνέει το κοινό να έρθει στα μέρη μας, με καταγεγραμμένες διαδρομές, εστιατόρια, ξενοδοχεία, μονοπάτια, πολιτιστικές διαδρομές, δρώμενα, καταγραφή τοπικών προϊόντων κλπ. Και παρουσία στα social media που να συνδέονται με την ιστοσελίδα , διαδίδοντας παντού την πληροφορία.

6. Εστιασμένη διαφήμιση με βίντεο και σποτ για την στηρίξει των πληγεισών περιοχών από τη θεομηνία ‘Daniel’, για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με το πρότυπο των πυρόπληκτων της βόρειας Εύβοιας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Ο Πρώτος Οιωνός»: Πρίκουελ της θρυλικής ταινίας τρόμου «Προφητεία» σε σκηνοθεσία της Άρκασα Στίβενσον
Επόμενο άρθροΜε Σάρμα η Σάκκαρη – www.ertsports.gr