Την ποινικοποίηση της γυναικοκτονίας ως αυτοτελούς εγκλήματος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ζήτησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία καταλόγισε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό «ατολμία στο αυτονόητο» και επανέλαβε ότι για το θέμα αυτό έχει καταθέσει 11 επίκαιρες ερωτήσεις εδώ και πέντε μήνες, οι οποίες παραμένουν αναπάντητες.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, πήρε τον λόγο στην Ολομέλεια για να πει ότι προχθές δολοφονήθηκε η πέμπτη γυναίκα μέσα στο 2024 σε συνθήκες που αποκαλύπτουν με τον πιο αποκρουστικό τρόπο την ένδεια υποδομών, εκπαίδευσης, μεθόδων πρόληψης και προστασίας των θυμάτων, των γυναικών που δολοφονούνται η μία μετά την άλλη, που λιγοστεύουν επειδή κάποιοι συγγενείς, σύντροφοι, σύζυγοι, πρώην αισθάνονται ότι έχουν εξουσία ζωής ή θανάτου πάνω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συνθήκη η σημερινή, επιβάλλει άλλου είδους ανάληψη ευθύνης γιατί εκείνο το οποίο προκύπτει από την δολοφονία αυτή είναι ότι περισσεύουν τα παχιά κυβερνητικά λόγια, οι διαβεβαιώσεις και οι διαφημιστικές τοποθετήσεις υπουργών και του πρωθυπουργού την ίδια ώρα που λείπουν οι εγγυήσεις προστασίας των θυμάτων» ανέφερε.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας προσέθεσε ότι είναι η πολλοστή φορά που παρεμβαίνει στην Ολομέλεια να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία αλλά και έμπρακτη εγγύηση προστασίας των γυναικών και προσθέσε πως «με τον ίδιο τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει επιβάλλει ότι στα Τέμπη δεν έγινε έγκλημα, έτσι έχει επιβάλλει ότι η γυναικοκτονία δεν είναι έγκλημα αυτοτελές παρά είναι δήθεν ένας κοινωνικός όρος, ένας όρος του δημοσίου λόγου”. “Στις πόσες γυναικοκτονίες πρέπει να ποινικοποιηθεί αυτοτελώς ως κακούργημα; Πρέπει οι γυναίκες αυτές να προστατευθούν» ανάφερε και προσέθεσε ότι «οι συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε η νεαρή αυτή κοπέλα σας εκθέτουν και ταυτοχρόνως εκθέτουν συνολικά το κράτος, την Πολιτεία και όλους».

Επίσης, η κυρία Κωνσταντοπούλου, ανέγνωσε στην Ολομέλεια το αστυνομικό δελτίο για την δολοφονία της 28χρονης γυναίκας για να καταγγείλει ότι η κοπέλα πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να προστατευθεί και δεν προστατεύθηκε παρά προσέκρουσε σε εξουθενωτική γραφειοκρατία, ανικανότητα και αδιαφορία, η οποία έχει διαχυθεί σε όλους τους τομείς, διότι πηγάζει από την κορυφή: τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, αναφέρθηκε σε διαμαρτυρία των κατοίκων της Τανάγρας ώστε να αποτρέψουν την απόθεση 1 εκατ. τόνων τοξικών και καρκινογόνων αποβλήτων στο υπέδαφος της περιοχής, έκανε λόγο για εγκλήματα που διαπράττονται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού, για αθέτηση των υποσχέσεων προς τους αγρότες στο Κιλελέρ, για αδιαφορία προς τους εργαζόμενους στην Λάρκο οι οι διεκδικούν τα στοιχειώδη και θεμελιώδη δικαιώματά τους, για «ξεχαρβάλωμα» με αφορμή τον νέο δικαστικό χάρτη, έλλειψη πολιτικής προστασίας στα Πιέρια Όρη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕκκένωση του γηπέδου της Βόννης
Επόμενο άρθροΙσραήλ: Εκλογές τον Σεπτέμβριο ζητά ο Μπένι Γκαντζ