Η Γερμανία πρόκειται να δωρίσει επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία για να υποστηρίξει το δίκτυο ύδρευσης, τα νοσοκομεία και τη στέγαση, δήλωσε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Αναλένα Μπέρμποκ (φωτό) η οποία επισκέπτεται τη χώρα.

«Η φρίκη του Πούτιν συνεχίζεται εδώ καθημερινά, αλλά ο λαός της Ουκρανίας είναι ξεκάθαρος: Καμία ημέρα, καμία επίθεση δεν θα μπορέσει να καταστρέψει τον αγώνα τους για επιβίωση», είπε η Μπέρμποκ από την πόλη Μικολάιφ της νότιας Ουκρανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία σκοπεύει να προωθήσει τη βοήθεια για ανοικοδόμηση μαζί με την παροχή στρατιωτικής βοήθειας για την άμυνα, είπε η Μπέρμποκ.

Η γερμανική κυβέρνηση πρόκειται να διοργανώσει διεθνή διάσκεψη ανοικοδόμησης για τη στήριξη της Ουκρανίας τον Ιούνιο στο Βερολίνο.

Το Μικολάιφ, η πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, βρίσκεται σε απόσταση περίπου 130 χιλιομέτρων ανατολικά της Οδησσού και 65 της Μαύρης Θάλασσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λιμάνι της είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Ουκρανίας και η πόλη φιλοξενεί πανεπιστήμιο για σπουδές στη ναυπηγική.

Η Μπέρμποκ επισκέφθηκε το πρώην διοικητικό αρχηγείο της περιφέρειας συνοδευόμενη από τον κυβερνήτη του Μικολάιφ Βιτάλι Κιμ και τον δήμαρχο Ολεξάντρ Σιενκέβιτς.

Ρωσικός πύραυλος, ο οποίος φέρεται ότι στόχευε τον Κιμ, έπληξε το κτίριο σκοτώνοντας 37 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 30 στα τέλη Μαρτίου του 2022, ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Το κτίριο έχει παραμείνει εκεί ως μνημείο.

Το λιμάνι δεν λειτουργεί. Σε μια πρόσφατη έκθεση, οι αρχές ανέφεραν ότι περισσότερα από 1.300 συγκροτήματα κατοικιών και τουλάχιστον 1.000 άλλες κατοικίες έχουν καταστραφεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Μιναμίνο… κουβάλησε τη Μονακό στο Λανς
Επόμενο άρθροΔιαψεύδει ο Παπαϊωάννου για τον Βόκολο: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα, τον θέλω στη Λαμία και τη νέα χρονιά»