Ο Νορβηγός σούπερ σταρ λύτρωσε τους “Πολίτες”, που επικράτησαν εντός έδρας με 1-0 της Μπρέντφορντ και βρέθηκαν στο -1 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι τα βρήκε… σκούρα απέναντι στην πολύ τολμηρή και εξαιρετική τακτικά Μπρέντφορντ και για 70 λεπτά “φλέρταρε” με μία δεύτερη σερί εντός έδρας ισοπαλία, μετά το 1-1 με την Τσέλσι το περασμένο Σάββατο (17/2).

Κάπου εκεί, ωστόσο, ανέλαβε… δράση ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος βρήκε τον τρόπο για να νικήσει την άμυνα των Λονδρέζων και τον Φλέκεν, χαρίζοντας στην ομάδα του μία πολύτιμη νίκη με 1-0 σε εξ αναβολής ματς της 18ης αγωνιστικής της Premier League.

Νίκη που ανέβασε πλέον τους ‘Πολίτες” στη 2η θέση με 56 βαθμούς, έναν πίσω απ’ τη Λίβερπουλ κι έναν μπροστά απ’ την Άρσεναλ, σε μία συναρπαστική κούρσα για τον τίτλο.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε να προφυλάξει τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ξεκινώντας στο “10” πίσω απ’ τον Χάαλαντ, τον Χούλιαν Άλβαρες. Η άμυνα της Μπρέντφορντ κρατούσε με… νύχια και με δόντια το “μηδέν”, μέχρι το 71′ όπου ο Άλβαρες έκανε κάθετη πάσα στον Χάαλαντ, ο Άγιερ γλίστρησε κι ο Νορβηγός στράικερ έφυγε ανενόχλητος στο τετ-α-τετ με τον Φλάκεν για να διαμορφώσει το τελικό 1-0.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Ακάντζι, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπομπ (61′ Ντοκού), Άλβαρες (89′ Κόβατσιτς), Φόντεν, Χάαλαντ.

Μπρέντφορντ: Φλέκεν, Τζάνκα, Άγερ, Μι, Ρέρσλεβ (89′ Γκόντος), Ονιέκα (89′ Ντάμσγκααρντ), Νόργκαρντ, Γιάνελτ (77′ Γένσεν), Ρεγκιλόν (78′ Λιούις-Πότερ), Τόνι, Γουίσα (68′ Μοπέ).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της Premier League:

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου

Κρίσταλ Πάλας – Μπράιτον 1-1

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Άστον Βίλα – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1-1

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0
Λούτον – Νιούκαστλ 1-0
Νότιγχαμ Φόρεστ – Μπόρνμουθ 2-3
Τότεναμ – Έβερτον 2-1
Φούλαμ – Μπέρνλι 0-2
Λίβερπουλ – Άρσεναλ 1-1

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου

Γουλβς – Τσέλσι 2-1

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 1-0

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία της Premier Leagueεδώ.//Λ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε αναμμένα φώτα τα τρακτέρ και κολλημένο το χέρι στην κόρνα οι αγρότες – Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Επόμενο άρθρο«Ο Λορέν Μορόν απολαμβάνει ξανά το ποδόσφαιρο»