Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για τη σημερινή κατάσταση και τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ελληνικού σιδηρόδρομου.

«Το 2024 είναι ακόμα ζητούμενα η ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας και η διπλή γραμμή στον Δομοκό. Πριν 5 χρόνια συζητούσαμε πώς θα γίνει ο Βόλος κόμβος μεταφορών της Θεσσαλίας, πριν 2 χρόνια πώς θα λειτουργεί με ασφάλεια ο σταθμός του Βόλου χωρίς σταθμάρχη και σήμερα δεν υφίσταται καν σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου – Λάρισας. Στη γραμμή Βόλου – Λάρισας δεν έχει αλλάξει ούτε βίδα και θα δούμε τρένο μετά το 2027. Έχουν μεσολαβήσει τόσοι μήνες για την επισκευή μιας γραμμής μόλις 5 χλμ.» τόνισε ο Αλ.Μεϊκόπουλος θέτοντας επιτακτικά τα ζητήματα σιδηροδρομικής απομόνωσης της Δυτικής Θεσσαλίας, της τυφλής γραμμής Αθήνας – Θεσσαλονικής και της μη σύνδεσης ολόκληρων πόλεων με τον κεντρικό άξονα.

Ο Βουλευτής έθεσε στη συνέχεια στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών το συνεχιζόμενο πρόβλημα της υποστελέχωσης του ΟΣΕ. Όπως ανέφερε, παράλληλα με τα έργα τηλεδιοίκησης, φωτοσήμανσης, GSM-R και ECTS, για την ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου χρειάζεται προσωπικό. «Πριν από 2 χρόνια, το οργανόγραμμα που νομοθέτησε η κυβέρνηση της ΝΔ, προέβλεπε 2.200 άτομα. Σήμερα στον ΟΣΕ υπηρετούν μόνιμα 580 άτομα, ενώ νευραλγικές θέσεις, όπως αυτές του σταθμάρχη και του κλειδούχου, καλύπτονται από εργαζομένους με μπλοκάκι, δηλαδή με επισφαλή θέση και σχέση εργασίας».

«Η έλλειψη προσωπικού συνδέεται με προβλήματα στη συντήρηση της υποδομής που οδηγούν με τη σειρά τους σε βραδυπορείες. Ο προαστιακός Πάτρας, με διαδρομή συνολικού μήκους 30χλμ., επεκτάθηκε χρονικά κατά 16 λεπτά λόγω της κακής κατάστασης της υποδομής και των περιορισμών ταχύτητας. Δεκάδες σιδηροδρομικές διαβάσεις δεν λειτουργούν και δεν φυλάσσονται σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο. Κάθε μήνα ο ΟΣΕ προχωρά σε απευθείας αναθέσεις για να καλύψει τις ανάγκες του».

Μιλώντας για την αναδιαμόρφωση του διοικητικού σχήματος του ΟΣΕ, ο Αλ. Μεϊκόπουλος ρώτησε ευθέως τον Υπουργό για ποιο λόγο παραμένει στην θέση του στην Επιθεώρηση Λάρισας εργαζόμενος που εμπλέκεται σε πλαστογραφία υπηρεσιακών εγγράφων με στόχο να απαλλαγούν των ευθυνών τους οι σταθμάρχες για τη μη έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης στις χαλασμένες μπάρες της διάβασης και να μετακυλιστεί η ευθύνη στον μηχανοδηγό της αμαξοστοιχίας και τον άτυχο οδηγό που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα.

«Έχουμε, από τη μία, την εικόνα χωρών, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία, με μεγάλα, πυκνά, προηγμένα και ασφαλή σιδηροδρομικά δίκτυα που μεταφέρουν τόνους εμπορευμάτων και δισεκατομμύρια επιβάτες ετησίως και από την άλλη την εικόνα της Ελλάδας με μία μόνο κύρια σιδηροδρομική αρτηρία την οποία δεν κατορθώσαμε να κρατήσουμε ασφαλή. Δε θα έχουμε ποτέ σύγχρονο σιδηρόδρομο στην χώρα, όσο κυκλοφορούν στους διαδρόμους του Υπουργείου άνθρωποι που εξυπηρετούν συμφέροντα αλλότρια από τα συμφέροντα του ελληνικού σιδηροδρόμου» κατέληξε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΦορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για υποβολή – Όλη η διαδικασία
Επόμενο άρθροΓκριγκόνις στο ertsports: «Να μεγαλώσουμε τα καλά διαστήματα, περήφανος για τον Παπαπέτρου» (video)