Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο Βερολίνο και την Κολωνία και την Φρανκφούρτη κατά την δεύτερη επέτειο της ρωσικής εισβολής για να καταγγείλουν τον πόλεμο της Μόσχας κρατώντας γαλαζοκίτρινες ουκρανικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Υπερασπισθείτε την Ουκρανία» και «Εξοπλίστε την Ουκρανία Τώρα».

Διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί και στο Μόναχο, την Στουτγάρδη και την Ερφούρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η θέση όλων στον πόλεμο αυτόν για την ελευθερία είναι στο πλευρό των ουκρανών φίλων μας», δήλωσε κατά την συγκέντρωση ο δήμαρχος του Βερολίνου Κάι Βέγκνερ.

Η Πύλη του Βανδεμβούργου θα φωτισθεί απόψε με τα χρώματα της Ουκρανίας, το γαλάζιο και το κίτρινο.

Στην Κολωνία κυριάρχησε το σύνθημα «Μαζί για την Ουκρανία και τη δημοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στη Γαλλία για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, Στο Παρίσι, την Λιλ, την Ρουέν, την Νίκαια, την Τουλούζη, το Μπορντό, το Στρασβούργο, Γάλλοι και Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν κρατώντας ουκρανικές σημαίες για να εκδηλώσουν την αλληλεγγύη τους.

«Πούτιν δολοφόνε!» και «Η Ρωσία έξω από την Ουκρανία!», φώναξαν οι διαδηλωτές στην κατά τα άλλα σιωπηλή και επιβλητική τους πορεία από την Πλατεία της Δημοκρατίας στην Βαστίλη.

«Η Ουκρανία υπερασπίζεται την κυριαρχία της αλλά και αξίες και ιδεώδη που ανήκουν στην Ευρώπη. Ναι, η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε θεατές στον πόλεμο αυτόν», δήλωσε κατά την συγκέντρωση της Ρουέν ο δήμαρχος της πόλης Νικολά Μαγέρ-Ροσινιόλ.

«Ο Πούτιν δεν θα νικήσει, η Ουκρανία θα νικήσει», δήλωσε στην συγκέντρωση της Λιλ η δήμαρχο Μαρτίν Ομπρί καλώντας την Γαλλία «να αυξήσει σημαντικά την βοήθειά της προς την Ουκρανία».

Στη Βρετανία, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ και βάδισαν μέχρι στην πλατεία Τραφάλγκαρ μέσα σε μία θάλασσα από ουκρανικές σημαίες.

Στο Δουβλίνο, χιλιάδες συμμετείχαν στην διαδήλωση που οργάνωσε η ουκρανική κοινότητα της Ιρλανδίας, που έχει υποδεχθεί 100.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

Στη Βέρνη, χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν από την Ελβετία, ουδέτερη χώρα που αρνείται την εξαγωγή όπλων προς την Ουκρανία, να βοηθήσει περισσότερο την εμπόλεμη χώρα.

«Οχι δουλειές με τον Πούτιν», δήλωσε ο βουλευτής των Πρασίνων Μπαλτάζαρ Γκλέτλι, που ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του ρωσικού κράτους και των ολιγαρχών και την χρησιμοποίησή τους στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας.

Στη Σουηδία, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Στοκχόλμη με κεντρικό σύνθημα «Εξω η Ρωσία από την Ουκρανία».

Διαδήλωση οργανώθηκε επίσης στο Βελιγράδι όπου εκατοντάδες Σέρβοι και ρώσοι πολίτες που επέλεξαν την εξορία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, συμμετείχαν σε συγκέντρωση που οργανώθηκε από την ουκρανική πρεσβεία.

Στην Ιταλία, εκατοντάδες συμμετείχαν στο Μιλάνο σε διαδήλωση με τίτλο «Νίκη για την Ειρήνη» που οργανώθηκε με πρωτοβουλία φιλο-ουκρανικών οργανώσεων. Συγκέντρωση οργανώθηκε και στο κέντρο της Μαδρίτης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚαρυπίδης: «Όλα για το Κύπελλο και την 4η θέση στα πλέι οφ»
Επόμενο άρθρο“Πράσινο” το ντέρμπι και η κορυφή…