Για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών και κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κατηγορείται, μεταξύ άλλων, 51χρονος Αλβανός, ο οποίος συνελήφθη, την περασμένη Πέμπτη, στην Παιανία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., το απόγευμα της 8ης Φεβρουαρίου 2024, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πήγαν σε εταιρεία, στο Κορωπί, έπειτα από σήμα του Κέντρου Άμεσης Δράσης, για περιστατικό κλοπής. Κατά την άφιξή τους στο σημείο εντόπισαν άτομο να κινείται πεζό, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο κατηγορούμενος, μόλις τους είδε, πυροβόλησε επανειλημμένα προς το μέρος τους, χωρίς, ευτυχώς, να τους τραυματίσει. Οι αστυνομικοί, ενώπιον του κινδύνου πυροβόλησαν για να ακινητοποιήσουν τον δράστη, ο οποίος ωστόσο διέφυγε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από την ανάλυση του προανακριτικού υλικού ταυτοποιήθηκε ο 51χρονος ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών και της απόπειρας κλοπής στις 8 Φεβρουαρίου, καθώς και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει, μαζί με συνεργούς του, στις 13 Ιανουαρίου 2024.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: Τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια των κλοπών και 5,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ο κατηγορούμενος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί και είχε εκτίσει ποινή 12 ετών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το επίσημο δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 28-3-2024 στην Παιανία, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 51χρονος αλλοδαπός διωκόμενος με ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση του νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών και για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 8-2-2024, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μετέβησαν σε εταιρία στο Κορωπί, κατόπιν σήματος του Κέντρου Άμεσης Δράσης, για περιστατικό κλοπής.

Κατά την άφιξή τους στο σημείο και κατά τον περιμετρικό έλεγχο της εταιρίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν άτομο να κινείται πεζό, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Στη θέα τους και στις εντολές τους για διενέργεια ελέγχου, ο κατηγορούμενος, πυροβόλησε επανειλημμένα προς το μέρος τους, χωρίς να τους τραυματίσει.

Οι αστυνομικοί, διατρέχοντας άμεσο κίνδυνο ζωής, ενήργησαν πυροβολισμούς ακινητοποίησης του δράστη, ο οποίος διέφυγε.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής μετά από ανάλυση και σταχυολόγηση του προανακριτικού υλικού ταυτοποίησαν τον 51χρονο ως δράστη της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών και της απόπειρας κλοπής που διαπράχθηκαν την 8-2-2024, αλλά και για κλοπή σε βάρος της ίδιας εταιρείας που είχε διαπράξει, μαζί με έτερους συνεργούς, την 13-1-2024.

Σε έρευνα στην οικία και την κατοχή του 51χρονου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • ρουχισμός που χρησιμοποίησε κατά την τέλεση των ανωτέρω πράξεων,
  • -4- κάμερες,
  • γκλοπ και
  • -5,5- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και εκτίσει ποινή σε Κατάστημα Κράτησης για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροSuper League (Playouts 2η Αγωνιστική): Ματς “φωτιά” σε Βόλο και Γιάννινα
Επόμενο άρθροΔημήτρης Κόκοτας: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα