Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προχώρησε σε μία… ξαφνική προσθήκη, για να αντικαταστήσει τον τραυματία ΖανΛουίς, με έναν Αμερικανό γκαρντ να ενισχύει άμεσα το ρόστερ του Άρη Λυκογιάννη.

Παίκτης του Πανιωνίου είναι ο Ταϊρόν Χάρις. Ο 32χρονος πλέι μέικερ αγωνίστηκε πρόσφατα στη Σλόγκα για το πρωτάθλημα Σερβίας, όπου μέτρησε σχεδόν 13 πόντους κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 42.5% από το τρίποντο. Μάλιστα, αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της απόκτησής του, στα Μέγαρα κόντρα στη ΝΕΜ για την 23η αγωνιστική της Elite League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον Αμερικανό guard, Tyron Harris.

Ο Harris θα αντικαταστήσει τον Berrick JeanLouis ο οποίος υπέστη σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα μεταταρσίου) στον αγώνα με τον Κόροιβο Αμαλιάδας κι αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για οχτώ εβδομάδες.

Ο Αμερικανός παίκτης γεννήθηκε στις 13/11/1991 στην Houma της Louisiana αλλά η οικογένειά του αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Ohio εξαιτίας του Τυφώνα Katrina.

Αποφοίτησε από το West Carrollton High School ενώ στο Κολλέγιο αγωνίστηκε κατά σειρά σε Edison State, Southern State και Columbus State.

Η επαγγελματική του καριέρα άρχισε στην Ευρώπη από την Γευγελή (Best) εν συνεχεία αγωνίστηκε στο Μαρόκο (Fez) επέστρεψε στα Σκόπια και στην Shkupi (2017) κι ακολούθως μετακόμισε στην Βοσνία (Sloboda Tuzla).

Η Pelister Bitola, η Akademija και η TFT στα Σκόπια ήταν οι επόμενοι σταθμοί στην καριέρα του. Με την TFT ήταν MVP της Βαλκανικής Λίγκας το 2021.

Φέτος αγωνίστηκε πρώτα στην Pristina (Κόσοβοι) κι ακολούθως στην Σερβία με την Sloga. Είχε μέσο όρο 9,5 πόντους- 3,2 ασίστ- 4,3 ριμπάουντ με 38% στα τρίποντα στο Κόσοβο και 12,9 πόντους- 7,9 ασιστ- 3,3 ριμπάουντ και 43% στα τρίποντα στην Σερβία.

Η οικογένεια του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ καλωσορίζει τον Tyron Harris».//Α.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧειρουργήθηκε με επιτυχία ο Νικολαΐδης
Επόμενο άρθρο4ο Ράλλυ Σπριντ Βοιωτίας: Γιατί ματαιώθηκε