Το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας Βόλου, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιου, βράβευσε την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή για την συμβολή της στην ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στο Ν. Μαγνησίας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κα Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Απόστολος Νάσιος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Μαγνησίας κ. Στάθης Γραμμένος.

Στην πρωτοβουλία απόδοσης τιμής προς την Υφυπουργό Παιδείας συνεργάστηκαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Διευθύντρια κα Ευαγγελία Βούλγαρη, ο Σύλλογος διδασκόντων αλλά, κυρίως, οι μαθήτριες και οι μαθητές που γέμισαν την αίθουσα εκδηλώσεων ενός σχολείου που αποδεικνύει με ποικίλες δράσεις την δυναμική που φέρουν τα Πειραματικά σχολεία στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Η Υφυπουργός Παιδείας, που διανύει τη δεύτερη θητεία της ως αρμόδια Υφυπουργός, είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της και είχε συνδράμει στον συντονισμό και την ορθή ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου η Μαγνησία να αποκτήσει πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Η κα Μακρή, είχε διαπιστώσει την ευρεία αποδοχή και την έμπρακτη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας της Μαγνησίας στους παιδαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς των συγκεκριμένων τύπων σχολείων.

Στην εκδήλωση, ο Σεβασμιώτατος μίλησε με θερμά λόγια για το έργο που επιτελείται στο δημόσιο σχολείο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς και τόνισε «την αξία των εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων και των σύγχρονων θεσμών που ενδυναμώνουν τη δημόσια Παιδεία και, άρα, την ευοίωνη προοπτική της νεολαίας».   

 Η κα Μακρή ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τιμή και εξέφρασε, ξανά, την εμπιστοσύνη της στο δυναμικό των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων, που -όπως υποστηρίζει- «επιβεβαιώνει τη στόχευση και το όραμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, τα νέα προγράμματα σπουδών, την έρευνα, την καινοτομία». Κλείνοντας, η Υφυπουργός Παιδείας απευθύνθηκε στα παιδιά και τα προέτρεψε να αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται ώστε να προετοιμάσουν, με τον καλύτερο τρόπο, το μέλλον τους.   

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών ενώ η Υφυπουργός Παιδείας συνεχάρη τα παιδιά που βρήκαν το φλουρί και ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή πρόοδο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους τους. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑντιμετώπισε την υψηλή αρτηριακή πίεση με αυτή την εύκολη άσκηση
Επόμενο άρθροΈρχονται αλλαγές στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και γάμου