H “Βασίλισσα” δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Λειψία αλλά εκμεταλλευόμενη τη νίκη της στην Γερμανία προκρίθηκε στους “8” . Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν ανώτερη από την Κοπεγχάγη, επικράτησε με 3-1 και με δύο νίκες πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η Ρεάλ προκρίθηκε δια πυρός και σιδήρου από τη φάση των 16 του Champions League, ύστερα από το 1-1 κόντρα στη Λειψία στο “Σαντιάγο Μπερναμπέου”, με τους Γερμανούς να έχουν περισσότερες ευκαιρίες και δοκάρι στο 90+2′. Ο Βινίσιους έδωσε προβάδισμα στους Ισπανούς στο 65′ με τον Γουίλι Όρμπαν να ισοφαρίζει τρία λεπτά αργότερα για τους φιλοξενούμενους, που είχαν περισσότερες ευκαιρίες τόσο στο πρώτο μέρος όσο και μετά την ισοφάριση και θα μπορούσαν να είχαν διεκδικήσει περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι.

Όσο ακριβώς χρειαζόταν για να φτάσει σε μία άνετη πρόκριση στους προημιτελικούς του Champions League έπαιξε απόψε η Μάντσεστερ Σίτι στη ρεβάνς του “Έτιχαντ” με την Κοπεγχάγη.

Έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το “εισιτήριο” για την οκτάδα από το πρώτο ματς (3-1) οι “πολίτες” νίκησαν για δεύτερη φορά τους πρωταθλητές Δανίας με το ίδιο σκορ και, πλέον, στρέφουν το μυαλό τους στο ντέρμπι κορυφής που ακολουθεί στην Premier League με την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» (10/03). Κρατώντας στον πάγκο του Ακε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στόουνς, Ντε Μπρόινε, Φόντεν, Γουόκερ και Γουάιτ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε την ομάδα του να «κλειδώνει» την πρόκριση πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά με τα γκολ των Ακάντζι και Αλβαρες (5 γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές στην εφετινή διοργάνωση).

Ο Ελιουνούσι μείωσε σε 2-1 στο 29′, ωστόσο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χάαλαντ σκόραρε με αριστερό σουτ (7ο γκολ σε 8 συμμετοχές) φτάνοντας τα 41 τέρματα στο Champions League, τα περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη στον θεσμό μετά το ντεμπούτο του το Σεπτέμβριο του 2019.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤιμήθηκαν από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής οι Λιμενικοί του Βόλου
Επόμενο άρθροΚορινθία: Σε χαράδρα εντοπίστηκαν δύο αυτοκίνητα στο Ζευγολατιό