Το προπονητήριο στίβου του ΟΑΚΑ επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος για να δει από κοντά το νέο αθλητικό εξοπλισμό που πρόσφερε η ΕΟΕ.

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός ύψους 80.850 ευρώ αγοράστηκε με κονδύλια της ΕΟΕ και παραχωρήθηκε στον ΣΕΓΑΣ για να αντικατασταθεί ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν που είχε αγοραστεί για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου «Αθήνα 1997» και τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004».

Στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ τοποθετήθηκαν στρώματα ύψους και επί κοντώ, στυλοβάτες, δίχτυα για τους κλωβούς των ρίψεων και άλλα εξαρτήματα. Σε συνδυασμό με την πρόσφατη ανακαίνιση του χώρου από το Υπουργείο Αθλητισμού άλλαξε ριζικά η όψη του κλειστού προπονητηρίου, κάτι που έχει φτιάξει τη διάθεση των αθλητών και αθλητριών που κάνουν καθημερινά προπονήσεις στο ΟΑΚΑ.

«Ήταν πραγματικά αντίξοες οι συνθήκες προπόνησης των αθλητών. Είχαν να γίνουν έργα συντήρησης για πάνω από 20 χρόνια, είδαμε σε τι κατάσταση ήταν τα σκάμματα και το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε, ήταν να αγοράσουμε αυτό τον εξοπλισμό, ώστε να μην τραυματίζονται οι αθλητές. Και αυτό έδωσε έναυσμα στην Πολιτεία να προχωρήσει γρήγορα στην ανακαίνιση του χώρου και της αξίζει ένα μπράβο. Δεν μπορούμε να ζητάμε από τους αθλητές να φέρνουν επιτυχίες, χωρίς να  τους προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Τον πρόεδρο της ΕΟΕ συνάντησε στο προπονητή του ΟΑΚΑ και ο πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής μαζί με τον προπονητή του Χάρη Καραλή. «Μετά από τόσα χρόνια επιτέλους έγινε η αλλαγή των στρωμάτων, όχι μόνο για μένα αλλά και για τους άλλους αθλητές και του ύψους και του άλματος επί κοντώ. Είναι πραγματικά ευχάριστη αυτή η αλλαγή, πραγματικά μας βοηθά αλλά θα βοηθήσει και τα νέα παιδιά που θα ασχοληθούν με τον στίβο», είπε ο Eμμανουήλ Καραλής.

Τον Σπύρο Καπράλο συνόδευσαν στην επίσκεψη του στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης αλλά και η Πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΕΟΕ και Πρόεδρος των Ελλήνων Olympians, Βούλα Κοζομπόλη. Από την πλευρά του ΣΕΓΑΣ στο προπονητήριο του ΟΑΚΑ βρέθηκε ο συντονιστής των ρίψεων, Χρήστος Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟΦΗ: Με Μπάουμαν κόντρα στον Ατρόμητο
Επόμενο άρθροΓκουαρντιόλα: «Αυτή τη στιγμή, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό»