Μια ημέρα αφότου ο επενδυτικός όμιλος Καρλάιλ απέσυρε την επένδυσή των 300 εκατομμυρίων δολαρίων από την προσπάθεια των Άλεξ Ροντρίγκεζ και Μαρκ Λορ να αποκτήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας των Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Λινξ, το “ζευγάρι” βρήκε έναν νέο οικονομικό υποστηρικτή και κατέθεσε έγγραφα στο NBA για να ολοκληρώσει τη συμφωνία, όπως αναφέρει το “Athletic”.

Σύμφωνα με το “Athletic”, ο όμιλος Καρλάιλ και οι Ροντρίγκεζ/Λορ δεν κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τις απαιτήσεις για όσους επενδύουν στο NBA, έτσι οι πλευρές συμφώνησαν να μην συνεχίσουν μαζί.

Ο πρώην αστέρας του μπέιζμπολ, Ροντρίγκεζ, και ο Λορ βρήκαν βοήθεια αλλού, με την εταιρεία ιδιωτικών μετοχών “Dyal Capital Partners” να φέρεται να εντάσσεται στο δίδυμο ως επενδυτής για να παρέχει την οικονομική υποστήριξη που θα ολοκληρώσει την αγορά των δύο ομάδων από τον τωρινό ιδιοκτήτη, Γκλεν Τέιλορ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιτ, ανήκει στη νέα ομάδα ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την αναφορά.

Ο Ροντρίγκεζ και ο Λορ προσπαθούν να αγοράσουν ένα επιπλέον 40 τοις εκατό της ομάδας πέρα από το 40 τοις εκατό που έχουν ήδη, κάτι που θα τους επιτρέψει να αναλάβουν ως κύριοι ιδιοκτήτες και των δύο ομάδων. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΒΑ πρέπει να εγκρίνει τη δομή ιδιοκτησίας, χωρίς να έχει καθοριστεί χρονοδιάγραμμα για αυτή τη διαδικασία.

Το ζευγάρι είχε πραγματοποιήσει δύο αγορές μετοχικού κεφαλαίου 20% που χρονολογούνται από το 2021 ως μέρος μιας σταδιακής κίνησης προς την απόκτηση του ελέγχου των ομάδων της Μινεσότα.

Οι Ροντρίγκεζ και Λορ άσκησαν το δικαίωμά τους να αγοράσουν το τελευταίο 40% της συμφωνίας τους τον Δεκέμβριο, ανοίγοντας ένα παράθυρο 90 ημερών για να κλείσουν τη συμφωνία. Είχαν προθεσμία μέχρι τις 27 Μαρτίου για να καταθέσουν τα χαρτιά τους στο ΝΒΑ.//Λ.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυμβολική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στην ΑΓΕΤ
Επόμενο άρθροΑπρόοπτο στη συνέντευξη Τύπου του Πογιέτ – Χτύπησε ο συναγερμός και εκκενώθηκε η αίθουσα