Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε όλη την επικράτεια αλλά και η παρατεταμένη ξηρασία έχουν θέσει σε ετοιμότητα την Πολιτική Προστασία. Αν και βρισκόμαστε στις αρχές Απριλίου οι καιρικές συνθήκες παραπέμπουν σε αρχές Ιουνίου. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της Πυροσβεστικής. Συνολικά 70 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα, ενώ το περασμένο Σαββατοκύριακο οι δυνάμεις πυρόσβεσης κλήθηκαν και αντιμετώπισαν 159 δασικές πυρκαγιές.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους. Σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκαν κυρίως από αμέλεια: Aπό καύσεις σε κλαδιά ή σε καλλιέργειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρμόδιοι συστήνουν- εκ νέου- στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών», επισημαίνει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.

Λόγω των βοριάδων οι οποίοι μέχρι και σήμερα Τρίτη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ  οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε ετοιμότητα στις Περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου, Κρήτης, Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Σε επιφυλακή, είναι το Πυροσβεστικό Σώμα, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πραγματοποιούν περιπολίες, ενώ η αστυνομία  προχωρά σε αποκλεισμούς δρόμων που οδηγούν σε δασικές εκτάσεις. Επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν σε ετοιμότητα εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες καθώς και μηχανήματα έργου

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων έγιναν σε Μεσσηνία, Ηλεία, Λακωνία, Πέλλα, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Αττική, Θάσο, Βοιωτία, Κεφαλονιά, Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Κιλκίς και Κόρινθο για την πρόκληση πυρκαγιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνελήφθη στις 06 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καλαμάτας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση στην Τ.Κ. Βασιλιτσίου, του δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
Συνελήφθη χθες, 07 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπή, ως υπαίτια πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση  στην Τ.Κ. Αγίου Ιωάννη, του δήμου Πύργου Ηλείας. Στην ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
Συνελήφθη χθες, 07 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση  στην περιοχή Μούτελη Ροφιά, του δήμου Πύργου Ηλείας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
Συνελήφθη χθες, 07 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γυθείου, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση  στην περιοχή Κροκεές, του δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
Συνελήφθη χθες, 07 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Έδεσσας , ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτική έκταση  στην Τ.Κ. Κερασιάς, του δήμου Έδεσσας Πέλλας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
Συνελήφθη σήμερα, 08 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μεσολογγίου, αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση  στην Τ.Κ. Παλαιομάνινας, του δήμου Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
Συνελήφθη σήμερα, 08 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν.  Αχαΐας, ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση  στην Τ.Κ. Παυλόκαστρου, του δήμου Πατραίων Αχαΐας. Στον ανωτέρω επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, αξίας 500€.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, στις 05 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών στη περιοχή Μακρυπούρι Σταμάτας του δήμου Διονύσου Αττικής.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, στις 06 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Θάσου, σε αλλοδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε ξηρά χόρτα εντός γεωργικής έκτασης, στην Δ.Ε. Θεολόγου του δήμου Θάσου.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 07 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, σε ημεδαπή, ο οποία δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης ξηρών χόρτων εντός γεωργικής έκτασης, στη Τ.Κ. Πρασίνου δήμου Πύργου Ηλείας.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 07 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Θηβών, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αγροτικής έκτασης, στην περιοχή Τζάφκο Ελλοπίας του δήμου Θηβαίων Βοιωτίας.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, χθες, 07 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Δ.Ι.Π.Υ.Ν. Κεφαλονιάς, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός αγροτικής έκτασης, στη περιοχή Χαβδάτα Ληξουρίου του δήμου Κεφαλονιάς Ιονίων Νήσων.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 08 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Καρδίτσας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε ξηρά χόρτα εντός γεωργικής έκτασης, στην περιοχή Καλύβια Πεζούλας του δήμου Λίμνης Πλαστήρα Θεσσαλίας.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 08 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Στυλίδας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην Στυλίδα Φθιώτιδας
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 08 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Γουμένισσας, σε ημεδαπό, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην Τ.Κ. Γρίβας του δήμου Παιονίας Κιλκίς.
Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 500€, σήμερα, 08 Απριλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κορίνθου, σε ημεδαπή, ο οποία δεν διέθετε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, κατά τη διάρκεια καύσης σε υπολείμματα καλλιεργειών, στην περιοχή Περιγιάλι, του δήμου Κορίνθου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυγκλόνισε ο Ιορδάνου: «Θα προσπαθήσω να κάνω τον πατέρα μου περήφανο» (video)
Επόμενο άρθροΚόρινθος: Έκαναν νεκροψία σε 60χρονο και βρήκαν στο σώμα του ιατρικό εργαλείο