Οι δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στο Basketball Champions League, ρίχνονται στη μάχη της προημιτελικής φάσης, έχοντας μειονέκτημα έδρας και αναζητούν σε Γερμανία και Ισπανία αντίστοιχα, ένα διπλό που θα τους φέρει μια ανάσα από το Final-4 του Βελιγραδίου.

Στις 20:00 το Περιστέρι αντιμετωπίζει την κάτοχο του τίτλου Βόννη, που ωστόσο είναι μια ομάδα αρκετά διαφορετική σε σχέση με την περσινή, που σήκωσε το τρόπαιο. Η γερμανική ομάδα προκρίθηκε στους “8” τερματίζοντας πρώτη στον όμιλό της στην προηγούμενη φάση της διοργάνωσης με ρεκόρ 5-1. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ξεκίνησε με τρεις ήττες τη φάση των “16”, ωστόσο έκανε την απόλυτη έκπληξη, πήρε τρεις συνεχόμενες νίκες και έφθασε σε μία τεράστια πρόκριση, που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει μετά το άσχημο ξεκίνημα. Ο δεύτερος αγώνας της προημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένος για τις 10 Απριλίου (19:30), στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», ενώ αν χρειαστεί τρίτο ματς αυτό θα λάβει χώρα στη Βόννη, στις 16 Απριλίου (21:00).

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μάλαγα αγωνίζεται στις 22:00 ο Προμηθέας Πατρών απέναντι στην Ουνικάχα. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο μίας ομάδας που σε 12 αγώνες έχει υποπέσει μόνο δύο ήττες (10-2) μέχρι στιγμής. Μάλιστα, το σύνολο του Ιμπόν Ναβάρο βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο Προμηθέας προέρχεται από βαριά ήττα (93-62) από τον Παναθηναϊκό για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Basket League, ενώ αναβλήθηκε ο αγώνας του με τον Παναθηναϊκό για την πρεμιέρα του Top-6 την περασμένη Κυριακή (31/3). Ο Προμηθέας θα υποδεχτεί την Ουνικάχα Μάλαγα στην Πάτρα, στις 9 Απριλίου (19:30) για τον δεύτερο αγώνα, ενώ αν χρειαστεί και τρίτο ματς στην προημιτελική φάση του BCL, τότε αυτό θα διεξαχθεί επί ισπανικού εδάφους στις 17 Απριλίου και ώρα 21:30.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠανελλήνιο Πρωτάθλημα ΜΧ: Κυριαρχία Fantic με Κουζή και Βαγγελάκο
Επόμενο άρθροPfizer: Υποστήριξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «Univators: Skilling Future Digital Innovators»