Η χρονιά που διανύουμε είναι εξαιρετική για τους υπερπλούσιους του πλανήτη, με το Forbes να διαπιστώνει ότι ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως έχει ανέλθει στο επίπεδο ρεκόρ των 2.781, δηλαδή 141 περισσότεροι από ό,τι το 2023.

Σύμφωνα με τη λίστα, πλουσιότερος όλων αναδείχτηκε ο Bernard Arnault, για δεύτερη διαδοχική χρονιά, με περιουσία 233 δισ. δολαρίων. Είναι κατά 38 δισ. δολάρια πλουσιότερος από το Νο2 στον κόσμο, τον Elon Musk, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 195 δισ. δολάρια. Στο Νο 3 ο Jeff Bezos της Amazon, με περιουσία υπολογίζεται στα 194 δισ. δολάρια, ενώ ακολουθούν κι άλλοι μεγιστάνες της τεχνολογίας όπως ο Mark Zuckerberg και ο Larry Ellison.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του Forbes συγκαταλέγονται δέκα Έλληνες.

Πρώτη εμφανίζεται η Μαρία Αγγελικούση, της οποίας η περιουσία εκτιμάται σε 6,4 δισ. δολάρια φέτος και καταλαμβάνει την 432η θέση παγκοσμίως.

Δεύτερος πλουσιότερος Ελληνας είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κλάδο των μετάλλων με περιουσία 3,3 δισ. δολ. το 2024, στην 991η θέση στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρίτος στην ελληνική λίστα, ο Φίλιππος Νιάρχος με περιουσία 2,8 δισ. δολαρίων.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι: εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου & οικογένεια (2,6 δισ. δολ.) που είναι νέα άφιξη στο Νο 1.286 της λίστας, Κωνσταντίνος Μαρτίνος & οικογένεια (2,3 δισ. δολ.), Σπύρος Λάτσης & οικογένεια (2,2 δισ. δολάρια), ο οποίος είδε την περιουσία του να διογκώνεται κατά 700 εκατ. ευρώ, Βαρδής Βαρδινογιάννης & οικογένεια (2,2 δισ. δολ), Μαριάννα Λάτση & οικογένεια (1,8 δισ. δολ), Ανδρεάς Μαρτίνος & οικογένεια και Αθανάσιος Μαρτίνος & οικογένεια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Δεν υπάρχει κρυφό κόστος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες»
Επόμενο άρθροΕξ’ αναβολής δράση στην Ηλιούπολη