Aνήμερα των 39ων γενεθλίων του ανακοίνωσε την οριστική του απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το ερχόμενο καλοκαίρι, σε συνέντευξη Τύπου της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ αποφάσισε να βάλει τέλος στην τεράστια καριέρα του. Αυτό ανακοίνωση στην συνέντευξη Τύπου, κλείνοντας ταυτόχρονα και μια απίστευτα επιτυχημένη γενιά Ισπανών παικτών που κατέκτησαν τα πάντα σε εθνικό και διασυλλογικό επίπεδο.

«Είναι μια δύσκολη λέξη. Είμαι ήδη μεγάλος και έχω αρχίσει να σκέφτομαι άλλα πράγματα, την οικογένεια. Μου απομένουν λίγοι μήνες και ελπίζω να συνεισφέρω τα μέγιστα. Είχα μιλήσει με τον σύλλογο και ήθελα να είναι έτσι, σε μια συνέντευξη Τύπου. Ένιωσα πολύ αγάπη και αυτό τελειώνει, αλλά απομένουν λίγοι μήνες για να συνεχίσω να απολαμβάνω τους συμπαίκτες μου. Δυστυχώς, ο αθλητισμός έχει τραυματισμούς, αλλά κατάφερα να μείνω για πολλά χρόνια. Ένιωσα πολύ προνομιούχος που μπόρεσα να φτάσω σε αυτό το σημείο», ανέφερε συγκεκριμένα για την απόφασή του ο Ισπανός.

Έχει κατακτήσει 3 Εuroleague και μπόλικα πρωταθλήματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ είναι ζωντανός «θρύλος» της Ισπανίας (255 συμμετοχές), έχοντας κερδίσει 2 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά 4 σε Ευρωμπάσκετ αλλά και 1 ασημένιο και 1 χάλκινο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Αν παίξει στο Παρίσι, θα γίνει ο πρώτος μπασκετμπολίστας με συμμετοχή σε 6 διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Φόρεσε την φανέλα των Μπλέιζερς από το το 2008 έως το 2011 και αυτή των Νάγκετς την σεζόν 2011/12 , πριν επιστρέψει στην Ευρώπη μία και καλή για χάρη της Ρεάλ το καλοκαίρι του 2012.



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕλένη Βουλγαράκη για Φώτη Ιωαννίδη: «Έχει βάλει γκολ στην καρδιά μου, είμαι περήφανη»
Επόμενο άρθροΘύρα 13: «Προτείνουμε τελικό Κυπέλλου στο Χαριλάου»