Η ομάδα των πέντε Γεωργιανών διαρρηκτών που εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής ανήκε στην κατηγορία των «καλών εγκληματικών οργανώσεων». Τα μέλη της και ο τρόπος δράσης τους ήταν μια ακόμα πρόκληση για τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαρρηκτών που κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες. Πρόκειται για έναν μετρ στην παραβίαση των κλειδαριών αλλά και για συνεργούς που έμπαιναν και ξαναέμπαιναν σε πολυκατοικίες μέχρι να είναι απολύτως σίγουροι ότι οι ένοικοι των διαμερισμάτων έλειπαν. «Σημάδευαν» τους υποψήφιους στόχους και πολλές φορές, θέλοντας να εξαφανίσουν τα ίχνη τους έριχναν χλωρίνη ή άφηναν ανοιχτά παράθυρα για να αεριστεί ο χώρος.

Κομβικό ρόλο έπαιζε μια οικιακή βοηθός, γεωργιανής καταγωγής, που έδινε πληροφορίες στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας. Μιλούσαν κωδικοποιημένα, αναφερόμενοι στα διαμερίσματα τα ως «μονά» ή «διπλά» ανάλογα με το αν επρόκειτο για οροφοδιαμερίσματα ή όχι, και «ζωντανά» ή «νεκρά» ανάλογα με το ήταν κατοικήσιμα ή όχι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σπείρα διέθετε και τσιλιαδόρο και σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, σε μια διάρρηξη σε κεντρικό σημείο της Νέας Σμύρνης, που υπήρχε πολύ έντονος θόρυβος από τα διερχόμενα οχήματα, στάθμευσε το αυτοκίνητο του κοντά στο σπίτι – στόχο και φέρεται να ενημέρωσε τηλεφωνικά τους συνεργούς του ότι σε περίπτωση που χαθεί η μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, θα πατήσει την κόρνα για να τους ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες και τις σωματικές έρευνες, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: όχημα, μοτοσυκλέτα, -3- λάπτοπ, -370- ευρώ, πλήθος κινητών και καρτών SIM, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, λοστός, πλήθος ρολογιών και κοσμημάτων και πλήθος κλειδιών.
Έμπειρα στελέχη του τμήματος Διαρρηκτών στάθηκαν και στα διαρρηκτικά εργαλεία της οργάνωσης κάνοντας λογο για ιδιαίτερο εξοπλισμό με τον οποίο άνοιγαν σύγχρονες πόρτες ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί -16- περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών από οικίες,  ενώ το παράνομο οικονομικό τους όφελος υπολογίζεται άνω των 690.000 ευρώ. Με πολλά από τα χρήματα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αγόραζαν αυτοκίνητα τα οποία χρησιμοποιούσαν στις επιδρομές τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής τους δράσης συνεχίζονται.

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαρίνα Σάττι: Ξέσπασε σε κλάματα η εκπρόσωπος της Κύπρου, Silia Kapsis για τον θάνατο του πατέρα της
Επόμενο άρθροΒόλος: Εκδήλωση για την πολυδιάστατη φύση της γυναίκας στο επιχειρείν