Το περιστατικό με τους μαθητές που εμπλέκονται σε εκβιασμό για ηλεκτρονικά τυχερά παιχνίδια ελέγχει η αστυνομία, καθώς η διενέργεια διπλής προκαταρκτικής εξέτασης θα αναζητήσει το αν και κατά πόσο πίσω από τους ανήλικους μαθητές υπάρχουν ενήλικα άτομα και αν πρόκειται για σύσταση συμμορίας, καθώς για να συμμετάσχεις σε αυτού του είδους τα παίγνια απαιτείται εγγραφή ηλεκτρονική σε πλατφόρμες του διαδικτύου και κωδικοί που δίδονται ώστε να έχεις πρόσβαση. Αυτό θεωρητικά μπορεί να το κάνει μόνο ένας ενήλικας.

Βόλος: Έρευνα για συμμετοχή ενηλίκων στο περιστατικό με τους μαθητές που συμμετείχαν σε ηλεκτρονικά παίγνια

Παράλληλα, εκτός από αυτό το περιστατικό που συνέβη προχθές Πέμπτη σε γυμνάσιο του Βόλου, υπάρχουν πληροφορίες ότι σε άλλα σχολεία του Βόλου, έχουν εντοπιστεί μαθητές που συμμετέχουν σ αυτό, γεγονός που ωθεί το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη, να αναλάβει πρωτοβουλία σειράς ενημερωτικών συζητήσεων γύρω από το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και να προγραμματίσει πιο στοχευμένες δράσεις κατά της ενδοσχολικής βίας. Μάλιστα, όπως είπε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ, το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει σχετικό νομοσχέδιο, γεγονός που επιβεβαιώνει την αύξηση των φαινομένων σε σχολεία όλης της χώρας.

Επίσης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σαβελίδης, μετά την επίσκεψή του τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση όσο και στην Εισαγγελία, έκανε την εξής δήλωση χθες το μεσημέρι: “Μέχρι χθες μιλούσαμε για θλιβερά γεγονότα. Πλέον μιλάμε για τραγικά γεγονότα. Διαπιστώνουμε ότι η βία αναπτύσσεται ολοένα και περισσότερο μέσα στα σχολεία. Χθες είναι τραγικό, ότι το περιστατικό έγινε την ώρα που στο σχολείο γινόταν εκδήλωση κατά της βίας. Φθάνουμε στο σημείο ως εκπαιδευτική κοινότητα να ζητούμε τη βοήθεια των αρχών, γιατί έχουμε εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχουμε. Το φαινόμενο είναι γενικευμένο και ίσως χρειαστεί να το δούμε υπό πιο αυστηρό πρίσμα. Μάλιστα την ερχόμενη Τετάρτη, θα γίνει σε πανελλαδική πρώτη, ενημέρωση σε διευθυντές σχολείων της Δ.Δ.Ε Μαγνησίας για το φαινόμενο του ψηφιακού εθισμού με οικονομικό αντίκτυπο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΆριελ Κωνσταντινίδη: Η ερώτηση που δέχεται συχνά από τα παιδιά της
Επόμενο άρθροΓιαννακοπούλου: Δεν θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια