Το βράδυ που άφησε την τελευταία του πνοή ο Ανδρέας Παπανδρέου, στις 23 Ιουνίου 1996, περιέγραψε το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, καθώς ήταν παρών στις ύστατες στιγμές του. Μάλιστα με συγκίνηση είπε «εγώ του έκλεισα τα μάτια».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One Channel ο Τηλέμαχος Χυτήρης άρχισε την εξιστόρηση των γεγονότων αποκαλύπτοντας πως «είχα πάει με τον Νίκο τον Αθανασάκη, που ήταν γραμματέας Τύπου του ΠΑΣΟΚ, και μας είχε καλέσει να πάμε στο σπίτι για να συζητήσουμε το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο ίδιος είχε την πρόθεση να συμμετάσχει και να κάνει μια ομιλία, πεντάλεπτη, διότι ήταν αδύναμος. Είχε γραφτεί αυτή η ομιλία από τον Νίκο Αθανασάκη. Τη γνώριζα κι εγώ. Και πήγαμε στο σπίτι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Στο σπίτι, ως συνήθως, ήταν και κάποιοι άλλοι, επομένως δεν μπορούσαμε να συζητήσουμε. Μας είπαν “καθίστε στο φαγητό” και καθίσαμε. Κάποια στιγμή ο Ανδρέας σηκώθηκε και είπε “Με συγχωρείτε πολύ, εγώ θα αποχωρήσω”. Αποχώρησε και το εντυπωσιακό ήταν ότι μας πλησίασε έναν έναν και μας χαιρέτησε διά χειραψίας και τη στιγμή που πήγαινε να χαθεί στην πόρτα του δωματίου όπου θα πήγαινε να αναπαυθεί γύρισε και μας χαιρέτησε όλους μαζί με τον γνωστό του τρόπο».

Σε άλλο σημείο της αφήγησής του ο Τηλέμαχος Χυτήρης είπε: «Κι εμείς οι άλλοι, ήταν και κάποιοι γιατροί και κάποιοι φίλοι, πήγαμε στο μπαλκόνι και καθίσαμε λίγο ακόμα. Αλλά κάποια στιγμή η γιατρός που ήταν στο πόδι του Κρεμαστινού ήρθε ταραγμένη και λέει “Ο πρόεδρος δεν είναι καλά”. Οπότε έτρεξε η γιατρός για τις πρώτες βοήθειες, έκανε τηλέφωνο στον Κρεμαστινό, υπήρξε ταραχή μεγάλη».

Στη συνέχεια περιέγραψε τα δραματικά λεπτά με τον Ανδρέα Παπανδρέου να βρίσκεται σε κώμα, ενώ του έκαναν μαλάξεις, προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εγώ μπήκα με έναν γιατρό στο δωμάτιο του Ανδρέα. Η σύζυγός του ήταν τρελαμένη και επομένως εκτός εκείνη τη στιγμή. Ο γιατρός μού ζήτησε να τον βοηθήσω, ώστε να προσπαθήσει να κάνει ανάνηψη. Βγάλαμε τα ρούχα από τον πρόεδρο, ο οποίος ήταν σε κώμα, βοήθησα όσο μπορούσα εγώ, ο γιατρός έκανε μαλάξεις ειδικές, μπας και γίνει ανάνηψη. Υπήρχε και το μηχάνημα και η γραμμή έγινε ευθεία, που σημαίνει ότι είχε έρθει το τέλος και δεν μπορούσε να γίνει ανάνηψη και στο τέλος ο γιατρός στεναχωρημένος βγήκε από το δωμάτιο κι έμεινα εγώ με τον Ανδρέα, νεκρό πλέον», είπε ο Τηλέμαχος Χυτήρης, συμπληρώνοντας με μεγάλη συγκίνηση: «Του έκλεισα τα μάτια».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣκύλος vs κουνιστό άλογο – Zougla
Επόμενο άρθροΑποθέωσε Βλάχοβιτς ο Κοβάσεβιτς – www.ertsports.gr