Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τα δύο αδέλφια, μέλη της σπείρας που έπεφταν με αυτοκίνητα πάνω σε τζαμαρίες καταστημάτων και επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων Αττικής. Είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης ασφαλείας βορειοανατολικής Αττικής και είχαν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Μάλιστα οι κινήσεις τους είχαν καταγραφεί και από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων.

Στις περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες είχαν φροντίσει να βάλουν μπροστά στα μαγαζιά τους κολωνάκια ή άλλα εμπόδια για να αποτρέψουν μια τέτοιου είδους εισβολή τα δύο νεαρά αδέλφια μαζί με τον ξάδελφο τους έσπαγαν με κάποιο αντικείμενο το τζαμί και έμπαιναν στο εσωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο αδελφών, ποινικολόγοι Γιάννης Γλύκας και Δημήτρης Μπελδέκος, μιλώντας στο zougla.gr, υποστήριξαν ότι:

«Την Δευτέρα 1/4/2024 απολογήθηκαν ενώπιον του 2ου Ανακριτικού Τμήματος Ανηλίκων Πρωτοδικών Αθηνών οι κατηγορούμενοι Χ.Λ. και ο Α.Λ. για το αδίκημα των διακεκριμένων κλοπών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Κατά την απολογία τους ανέπτυξαν τους ισχυρισμούς περί της μη εμπλοκής τους με τον τρόπο που παρουσιάστηκε στην εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι.

Το σοβαρό κατηγορητήριο αλλά και ο τρόπος τέλεσης των αποδιδομένων πράξεων τόσο κατ’εξακολούθηση όσο και κατ’επάγγελμα απασχόλησε έντονα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς εκ πρώτης όψεως από τα συνδυαστικά αποδεικτικά μέσα εξυφαίνεται η εμπλοκή των κατηγορουμένων. Πρόκειται για μια δικογραφία που οι αστυνομικές αρχές προσπάθησαν να συνδέσουν τους συγκεκριμένους κατηγορουμένους με σειρά κλοπών δίχως να υπάρχουν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος τους. Η σχηματισθείσα δικογραφία εκκίνησε αποκλειστικά από την ύπαρξη πληροφορίας από άτομο αγνώστων στοιχείων που αν και οδήγησε τις αστυνομικές αρχές κατ’ αρχήν σε δήθεν επ’ αυτοφόρω εγκληματική ενέργεια των κατηγορουμένων, ουδέποτε ωστόσο κάτι τέτοιο έλαβε χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έκθεση ανάλυσης του βιντεοληπτικού υλικού αν και αναδεικνύει την τέλεση σοβαρών εγκληματικών ενεργειών από κάποια άτομα, ωστόσο οι κατηγορούμενοι μπόρεσαν να αναδείξουν πως δεν είναι εκείνοι που απεικονίζονται στη δικογραφία, με αποτέλεσμα να πειστεί η κυρία Ανακρίτρια περί της μη επιβολής προσωρινής κράτησης. Ευτυχώς, έλαμψε η αλήθεια δίχως να επηρεαστεί η αμερόληπτη κρίση της Δικαιοσύνης από τις άδικες κατηγορίες και είμαστε πεπεισμένοι πως θα συμβεί το ίδιο και κατά την επακόλουθη ακροαματική διαδικασία».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραβίαση STOP: Πόσο είναι το πρόστιμο αλλά και ο λόγος που είναι οκτάγωνη
Επόμενο άρθροΕκκένωση του γηπέδου της Βόννης