Σάλο έχει προκαλέσει στην Αλεξανδρούπολη η αποκάλυψη ότι μια παιδαγωγός κλείδωνε τα παιδιά ενός δημοτικού παιδικού σταθμού μέσα σε αποθήκη για τιμωρία.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας πατέρας έπαιζε με την κόρη του και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το κοριτσάκι πήρε την κούκλα της, τη μάλωνε και ήθελε να τη βάλει τιμωρία στην αποθήκη και να κλείσει το φως. Ξαφνιασμένος, ο πατέρας ρώτησε πού τα έχει ακούσει αυτά, με το παιδί να απαντά: «Έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μητέρα παιδιού, η οποία μίλησε σε εκπομπή του Mega, η δασκάλα όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις δεν το αρνήθηκε και είπε ότι γίνεται αυτό, για δύο – τρία λεπτά μπαίνουνε στο αποθηκάκι για να ηρεμήσουν. «Εκεί αρχίσαμε να αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται και να δικαιολογούμε κάποιες συμπεριφορές. Εμένα, το δικό μου το παιδί ενώ δεν φοβάται, το τελευταίο δίμηνο με τρίμηνο όταν σκοτείνιαζε άρχιζε να φοβάται, να θέλει να ανοίξουμε το φως. Κατά τη διάρκεια του ύπνου του ξυπνούσε και έλεγε δεν θέλω να πάω σχολείο» ανέφερε η μητέρα του παιδιού.

 

Ερωτώμενη τι εξήγηση έδωσε η δασκάλα για την πράξη της, η μητέρα του παιδιού είπε: «Για να ηρεμήσουν. Όταν τα παιδιά ήταν σε ένταση, ήταν ζωηρά». «Έχει απομακρυνθεί από τη θέση της. Τα παιδιά μας έχουν πάει σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού. Περιμένουμε να έρθουν δύο καινούργιες δασκάλες» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ηλίας Δαστερίδης, δήλωσε: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες πρακτικές. Δεν συνάδουν με τον ρόλο της εκπαίδευσης και της διαπαιδαγώγησης, πόσο μάλλον της φροντίδας μικρών παιδιών 2,5 ετών. Έχουν δρομολογηθεί όλα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Η παιδαγωγός παραδέχθηκε την πράξη της. Σε μία έγγραφη απολογία την οποία κατέθεσε στην προϊσταμένη, σε εμένα, στη διευθύντρια και τον δήμαρχο χαρακτήρισε τον συγκριμένο χώρο ως “χώρο αποσυμπίεσης της έντασης”. Έγραψε επίσης ότι κάποια παιδάκια ανταποκρίθηκαν σε αυτή την τακτική. Είχαν θετικά γνωρίσματα και κάποια έδειξαν αδυναμία χαρακτήρα. Έχουμε κινήσει διαδικασίες ούτως ώστε να προσλάβουμε άμεσα προσωπικό για να λειτουργήσει ξανά το τμήμα εύρυθμα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Φιλοθέη γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού (video)
Επόμενο άρθροΘλίψη στον ΠΑΟΚ για τον θάνατο του Ανέστη Αφεντουλίδη