Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προέβη στις απαιτούμενες ενέργειες για την ίδρυση του πολύγλωσσου ηλεκτρονικού, φιλολογικού περιοδικού «logoπλάστης», στο οποίο -κυρίως- οι μαθητές και οι μαθήτριες της θα δημοσιεύουν έργα λόγου, τα οποία εκπόνησαν με την παραίνεση και την υποστήριξη των καθηγητών τους.

 Συγκεκριμένα, ο «logoπλάστης» είναι ψηφιακό μαθητικό περιοδικό φιλολογικού και φιλοσοφικού περιεχομένου με έργα λόγου, όπως δοκίμια ή ποιήματα  γραμμένα σε τέσσερις γλώσσες:  Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Οι γλώσσες αυτές είναι και εκείνες οι οποίες διδάσκονται στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μαγνησίας. Τα έργα λόγου μπορούν, επίσης, να συνοδεύονται από φιλολογική ανάλυση εκ μέρους του επιμελητή εκπαιδευτικού και σχετικές παραστάσεις – δημιουργίες των ίδιων των μαθητών.

Το περιοδικό αυτό θα εκδίδεται κάθε τρείς μήνες και απευθύνεται στους μαθητές των σχολείων, στους εκπαιδευτικούς,  στους  γονείς και  σε κάθε  ενδιαφερόμενο φορέα ή πρόσωπο.

Η θεματογραφία του ψηφιακού περιοδικού είναι έργα λόγου μαθητών, ενταγμένα σε ένα συγκεκριμένο θέμα, σε γλώσσα της επιλογής τους. Το θέμα κάθε τεύχους προσδιορίζεται κάθε φορά από την Επιστημονική Επιτροπή, διαχέεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων, εκείνοι προτείνουν και ενθαρρύνουν τους μαθητές τους στη συγγραφή και επιλέγουν τα έργα τους, τα οποία αποστέλλονται στην Επιστημονική Επιτροπή για αξιολόγηση, έγκριση και δημοσίευση στο περιοδικό. Το περιοδικό, επίσης, θα εμπεριέχει ειδικά αφιερώματα σε λογοτεχνικά, φιλοσοφικά, φιλολογικά θέματα ή σε πρόσωπα σχετικής ενασχόλησης.

Σκοπός του  ηλεκτρονικού μαθητικού περιοδικού «logoπλάστης» είναι να δώσει ένα βήμα στους μαθητές για δημιουργική έκφραση, για την απόκτηση και κατάκτηση δεξιοτήτων δημιουργικής γραφής, τη δυνατότητα για  επαφή με τη φιλαναγνωσία, με φιλοσοφίες, κουλτούρες  και πολιτισμούς. Με τον τρόπο, αυτό οι μαθητές δεν είναι μόνο αναγνώστες αλλά και μικροί συγγραφείς. Επιπλέον, το περιοδικό παρέχει στους μαθητές ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση, έμπνευση και ικανοποίηση πραγμάτωσης. Το ψηφιακό περιοδικό είναι προσβάσιμο από άτομα με ειδικές ανάγκες και δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε μαθητές με προβλήματα όρασης σύμφωνα με τα πρότυπα WCAG2.1, Section 508, EN301 549.

Το περιοδικό θα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έχει πάρει ISSN 2945-2201 από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταχώρησή του στο Διεθνή Συλλογικό Κατάλογο Εκδόσεων σε Σειρές στο Παρίσι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

//platform.twitter.com/widgets.js

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔέχθηκε ύπουλη κλωτσιά κουνγκ φου από μια μαϊμού
Επόμενο άρθροΜε απουσίες στην Τρίπολη η Κηφισιά