Η Μαρσέιγ ανακοίνωσε την απόλυση του Τζενάρο Γκατούζο, λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες μετά τον διορισμό του.

Ο 46χρονος Ιταλός, ο οποίος έχει προπονήσει στο παρελθόν τις Βαλένθια, Νάπολι και Μίλαν, προσελήφθηκε από τη Μαρσέιγ ως αντικαταστάτης του Μαρθελίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επίσης ο σύλλογος της Μασσαλίας ανακοίνωσε αμέσως μετά τη συμφωνία με τον Ζαν Λουί Γκασέ, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο της έως το τέλος της σεζόν.

Η Μαρσέιγ είναι ένατη στην κατάταξη μετά από πέντε αγώνες χωρίς νίκη (έχει 30 βαθμούς σε 22 αγώνες), στους οποίους έχει δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες.

«Η Μαρσέιγ ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με τον Τζενάρο Γκατούζο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική ομάδα.

«Η Μαρσέιγ θέλει να εκφράσει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της στον Τζενάρο και σε όλο το επιτελείο του για την αδιάλειπτη δέσμευση και τον επαγγελματισμό που έχουν επιδείξει σε καθημερινή βάση και τους εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον».

Αμέσως μετά ανακοίνωσε τον Γκασέ: «Η Μαρσείγ ανακοινώνει ότι ο Γκασέ είναι ο νέος προπονητής της πρώτης ομάδας».

Ο Γκασέ, 70 ετών, ήταν πρόσφατα προπονητής της εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού. Απολύθηκε μετά από κακές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Η Ακτή Ελεφαντοστού κέρδισε το τουρνουά.

Η Μαρσέιγ φιλοξενεί την Σαχτάρ Ντόνετσκ στον δεύτερο αγώνα των play-off των νοκ άουτ του Europa League την Πέμπτη (22/2), ενώ θα υποδεχθεί την 14η Μονπελιέ στη Ligue 1 την Κυριακή (25/2).

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒέτο των ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε σχέδιο ψηφίσματος για άμεση κατάπαυση του πυρός
Επόμενο άρθροΤην Παρασκευή η κηδεία του Κέλβιν Κίπτουμ