Τον Μάρτιο, ενδέχεται να δούμε φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου στον ολλανδικό κόμβο TTF παραμένει χαμηλή, κινούμενη κάτω από τα 25 ευρώ/μεγαβατώρα. Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει κάποιος με βεβαιότητα αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη μια θετική έκπληξη για το κόστος χρήσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η τιμή του φυσικού αερίου, είναι αυτή, που αναμένεται να οδηγήσει σε μείωση της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος και στην ελληνική αγορά, η οποία διαμορφώνεται στα 75,55 ευρώ/MWh το Φεβρουάριο από τα 93 ευρώ/MWh τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτιμάται ότι η τιμή αυτή θα συνεχίσει να μειώνεται, καθώς η χαμηλή τιμή του φυσικού αερίου στον TTF καθυστερεί να επιδράσει στην ελληνική αγορά με καθυστέρηση τριάντα ημερών περίπου.

Ακόμη και με τα τρέχοντα δεδομένα, οι πάροχοι μπορούν να προσφέρουν σταθερά τιμολόγια ρεύματος για εξάμηνη διάρκεια στα 9 λεπτά ανά kWh και για δωδεκάμηνη διάρκεια στα 10-11 λεπτά ανά kWh. Όλα όμως είναι θέμα ανταγωνισμού και κρατικών ελέγχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΥποψήφιος για την εθνική Ιρλανδίας ο Κρις Κόλμαν
Επόμενο άρθροΙπτάμενα ταξί στο Ντουμπάι μέχρι το 2026