Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού η σημερινή και οι μαθητές των σχολείων του Βόλου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη βιωματική ημερίδα για την ευαισθητοποίησή τους, με την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality), που διοργάνωσαν η Μητρόπολη Δημητριάδος, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Αναπηρία Ν. Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών στο Φάσμα του Αυτισμού και το Δίκτυο Φορέων Υγείας.

Βιωματική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στον αυτισμό μέσω εικονικής πραγματικότητας

Με τη βοήθεια προσομοιωτή που έφερε στον Βόλο η εταιρεία VR PLANET (Virtual Reality Planet), τα παιδιά βίωσαν για 1,5 λεπτό τα συναισθήματα και τις εικόνες των ατόμων με αυτισμό. Στα “παπούτσια” των αυτιστικών μπήκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτης Σαβελίδης.

Βιωματική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στον αυτισμό μέσω εικονικής πραγματικότηταςΒιωματική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στον αυτισμό μέσω εικονικής πραγματικότητας

Η ημερίδα διεξήχθη από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού και στόχο να αποτελέσουν οι συμμετέχοντες μαθητές, πυρήνες διάχυσης συμπεριφορών σεβασμού και αποδοχής σε συμμαθητές τους που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε η δυνατότητα του προσωπικού βιώματος του αυτισμού, μέσω της εικονικής πραγματικότητας (τεχνολογία Virtual Reality), που προσφέρει το VR PLANET.

Βιωματική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στον αυτισμό μέσω εικονικής πραγματικότηταςΒιωματική ημερίδα για την ευαισθητοποίηση στον αυτισμό μέσω εικονικής πραγματικότητας

Το VR PLANET (Virtual Reality Planet), η εταιρεία που έφερε την τεχνολογία της Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα από το 2016, εξειδικεύεται στην τεχνολογία VR (virtual reality), αξιοποιώντας την εικονική πραγματικότητα ως μέσον ψυχαγωγίας, βιωματικής μάθησης, αλλά και επιμόρφωσης, μέσω 320 και πλέον διαφορετικών VR εμπειριών (παιχνίδι, ντοκιμαντέρ, ζωγραφική, Ιστορία, ιατρικά και ψυχικής υγείας θέματα).

Η Εικονική πραγματικότητα (τεχνολογία Virtual Reality) δίνει την ευκαιρία χωρίς τον περιορισμό του χώρου και του χρόνου, να βιώσει κανείς εμπειρικά μια νέα κατάσταση: να γίνει αστροναύτης και να κάνει διαστημική αποστολή σε έλλειψη βαρύτητας (BBC), να μπει σε αρχαίες τριήρεις και να περάσει κάτω από τον Κολοσσό της Ρόδου, να μπει σε υποβρύχια ή αερόστατα, να βιώσει προσωπικά πως είναι η Αχρωματοψία, η Άνοια ή ο Αυτισμός, να κολυμπήσει με δελφίνια ή να δει από κοντά μια μεγάπτερη φάλαινα, να επισκεφτεί τον Παρθενώνα του 5ου Αιώνα ή να ζωγραφίσει τρισδιάστατα στον αέρα με φωτιά και αστέρια.

Όλα αυτά τα πρωτόγνωρα ερεθίσματα (320 διαφορετικές VR εμπειρίες) μέσα από πραγματικά ψυχαγωγικές και συγχρόνως άκρως απολαυστικές διαδικασίες (σε συνεργασία με παιδοψυχολόγους και διεπιστημονικούς συμβούλους Ψυχικής Υγείας) και με την χρήση των εικονικών χεριών, ξυπνούν την φαντασία, την περιέργεια και την δημιουργικότητα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚρίσιμα ερωτήματα: Τι δεν έκανε η αστυνομία για να σωθεί η 28χρονη Κυριακή
Επόμενο άρθροΗ ανανέωση που θα… χρυσώσει τον Ντόντσιτς