Χαμηλότερα έναντι του 6,25% της αρχικής καθοδήγησης ορίστηκε το επιτόκιο για τον τίτλο Tier 2 λήξης το 2035, με δικαίωμα ανάκλησης τον Ιούνιο του 2030, που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, κλείνοντας τελικώς στο 5,875%. Οι προσφορές ξεπέρασαν το 1,75 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για την άντληση κεφαλαίων μέσω τίτλου Tier 2 λήξης 2035 (με δικαίωμα ανάκλησης τον Ιούνιο του 2030). Το αρχικό guidance είναι για επιτόκιο 6,25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάδοχοι της έκδοσης είναι οι Commerzbank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Intesa Sanpaolo S.p.A, J.P. Morgan SE, Morgan Stanley Europe SE και Natixis, για την έκδοση του τίτλου με ωρίμανση σε 11,25 χρόνια και δικαίωμα ανάκλησης στα 6,25 χρόνια.

Στόχος της έκδοσης είναι η ολοκλήρωση της προαιρετικής πρότασης εξαγοράς, έναντι μετρητών, των ομολογιών ύψους 400 εκατ. ευρώ Μειωμένης Εξασφάλισης (Tier 2) που λήγουν το 2029.

Σύμφωνα με την τράπεζα, ο διακανονισμός της Πρότασης Εξαγοράς και η ολοκλήρωση έκδοσης των Νέων Ομολογιών θα λάβουν χώρα την ίδια ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧριστίνα Λαμπίρη: Γιατί ζήτησε δημόσια συγγνώμη στον Γιώργο Καπουτζίδη;
Επόμενο άρθροΛαρεντζάκης: «Έχει ταλέντο η Βιλερμπάν, θέλει μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα»