Η Ολυμπιακή μαρίνα (Marina du Roucas Blanc) στη Μασσαλία, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, εγκαινιάστηκε την Τρίτη (2/4) παρουσία του προέδρου της οργανωτικής επιτροπής (Cojo), Τόνι Εστανγκέ, ο οποίος επαίνεσε τον εξοπλισμό που έχει σχεδιαστεί για «υψηλού επιπέδου αγώνες».

Βρίσκεται στο νότιο άκρο με θέα στη Μεσόγειο, αποτελείται από έξι κτίρια και χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια εργασίας για συνολικό κόστος που εκτιμάται στα 44 εκατομμύρια ευρώ, ή σχεδόν διπλάσιο από τον αρχικό προϋπολογισμό. (25 εκατ. ευρώ).
Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο υποδέχεται τους αθλητές της γαλλικής ομάδας. Από τις 28 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου, περισσότεροι από 330 ιστιοπλόοι από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν για Ολυμπιακά μετάλλια σε 10 κατηγορίες.

«Προπονήθηκα εκεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Άρα είναι απίστευτο, τα κτίρια, τα υπόστεγα, ο χώρος, είναι υπέροχος. Υπάρχει ό,τι χρειάζεσαι», είπε η Σάρα Στεγιάρ, που θα συμμετάσχει στους Αγώνες στο 49er στο πλευρό της Σαρλίν Πικίν.

«Τι συγκίνηση, τι υπερηφάνεια, τι μεγάλη συλλογική επιτυχία! Αυτή η υποδομή είναι ένα θαύμα», επαίνεσε ο Τόνι Εστανγκέ. «Είναι εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για την κορυφή της κορυφής σε υψηλό επίπεδο», πρόσθεσε.

Αυτό το ζήτημα της “κληρονομιάς” του εξοπλισμού που προοριζόταν να έχει ζωή μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες τέθηκε επίσης από την υπουργό Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Αμελί Ουεντά-Καστερά:

«Οι πρωταθλητές θα εμπνεύσουν και η μικρή Μασσαλία θα εμπνευστεί από τις νίκες αυτού του καλοκαιριού», διαβεβαίωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο δήμαρχος της Μασσαλίας, Μπενουά Παγιάν, από την πλευρά του, μίλησε για «ένα θαλάσσιο στάδιο όπου οι καλύτεροι αθλητές θα προπονούνται λίγα μέτρα από τα παιδιά της Μασσαλίας. Ολόκληρες γενιές Μασσαλών θα μάθουν να πλέουν εκεί», είπε.

«Είμαστε βαθύτατα περήφανοι για τη Μασσαλία. Είναι μοναδικό, οι εικόνες θα είναι μαγευτικές και η Μασσαλία θα θαμπώσει τον πλανήτη», κατέληξε η Αμελί Ουεντά-Καστερά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα έγινε η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο
Επόμενο άρθροΒόλεϊ γυναικών: Έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό ο Ολυμπιακός!