Συνεργασία για να διασωθούν τα κτίρια της Παιδόπολης στην Αγριά μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων και του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων.

Ειδικότερα, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αλληλεγγύης – Ισότητας και Διαχείρισης Κοινωνικών Κέντρων, Βούλα Αναγνώστου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου και Γενικού Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων κ. Νίκου Τσούκα, επισκέφθηκαν την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, το χώρο της Παιδόπολης Αγριάς «Αγία Σοφία», προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση των εγκαταστάσεών της. Τους υποδέχθηκαν εκτός του Προέδρου, η Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Αποφοίτων Παιδοπόλεων, Πάτρα Χατζηαγγέλου, και ο Κοσμάς Παπαδήμος.

Σε κακή κατάσταση οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς – Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Α. Μ. Παπαδημητρίου

Πραγματοποίησαν μικρή περιοδεία στους χώρους, και διαπιστώθηκε ο βαθμός εγκατάλειψής του και η έλλειψη κεντρικού συντονισμού για την προστασία των κτιρίων, τον καθαρισμό και τη χρήση των εγκαταστάσεων. Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να αναζητηθούν λύσεις για το θέμα αυτό διότι η Παιδόπολη Αγριάς είναι ένα ιστορικό κτιριακό συγκρότημα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας.

Σε κακή κατάσταση οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς – Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Α. Μ. ΠαπαδημητρίουΣε κακή κατάσταση οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Παιδόπολης Αγριάς – Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη Α. Μ. Παπαδημητρίου

Επίσης ενημερώθηκαν για την αρμοδιότητα του χώρου που ανήκει στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με υπουργό την κα Σοφία Ζαχαράκη και αποφασίστηκε να υπάρξει συνεργασία ώστε να αναζητηθούν λύσεις, εφόσον πλέον ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποφοίτων Παιδουπόλεων έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συντονίσει και να ενεργοποιήσει και τους δύο βαθμούς τοπικής αυτοδιoίκησης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟυκρανία: Η πρόταση του Πούτιν για «ουδέτερη ζώνη» είναι σαφής ένδειξη ότι ο πόλεμος θα κλιμακωθεί
Επόμενο άρθροΕρυθρόλευκο προβάδισμα για τους τελικούς