Βίντεο ντοκουμέντο από τα μέλη της σπείρας που άνοιγαν σπίτια σε Εκάλη και Νέα Ερυθραία δείχνουν με ποσό θράσος εισέβαλαν για να αρπάξουν ό,τι πολύτιμο αντικείμενο έβρισκαν.

Εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο αργίας της 25ης Μαρτίου και έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους. Μόνο που σε μια από τις εισβολές τους στάθηκαν άτυχοι, καθώς τους εντόπισαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και τους καταδίωξαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προσπάθειά τους να τους συλλάβουν, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στο λάστιχο του αυτοκινήτου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο φαίνονται αρχικά να προσπαθούν να διαρρήξουν την πόρτα ενός σπιτιού, αλλά στη συνέχεια την κλωτσάνε και σπάνε το κάτω μέρος της. Από εκεί μπαίνουν στο εσωτερικό και σε λιγότερο από δυο λεπτά βγαίνουν, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και έχοντας βάλει τα κλοπιμαία μέσα σε μια μαξιλαροθήκη.

Οι τέσσερις νεαροί συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι συλληφθέντες πρότειναν να αποζημιώσουν τα θύματα της… τελευταίας τους δουλειάς για τις κλοπές και τις φθορές που προξένησαν στις οικίες τους και να δικαστούν με ελαφρυντικά για τις πράξεις τους, αλλά όχι για την καταδίωξη με την οποία οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους περάσουν χειροπέδες.

Οι δράστες μπήκαν στο σπίτι αφότου έσπασαν την πόρτα με κλοτσιές:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποχώρησαν σε λιγότερο από δύο λεπτά, με τα κλοπιμαία μέσα σε μια μαξιλαροθήκη:

 

Η καταδίωξη και οι συλλήψεις

Τα τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας συνελήφθησαν στην Κηφισιά. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών, για τους οποίους σχηματίστηκε δικογραφία, για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι πήγαν σε σπίτι στην Εκάλη με το «επιχειρησιακό αυτοκίνητο» της συμμορίας, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας, που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας.

Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο σπίτι και αφαίρεσαν πολλά κοσμήματα. Κατά τη διαφυγή τους, όμως, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και κλήθηκαν για έλεγχο.

Ο οδηγός τότε επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ οι αστυνομικοί που ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης ακολουθούσαν το όχημα των δραστών, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Στη συνέχεια, ο οδηγός, ώστε να αποφύγει τη σύλληψη, μπήκε σε αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς.

Το ΙΧ των δραστών συγκρούστηκε με αυτοκίνητο, ενώ αστυνομικός, που κατέβηκε από τη μηχανή του, ζήτησε από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών.

Τότε, ένας αστυνομικός πυροβόλησε τη μια ρόδα του οχήματος, ενώ οι δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά συνελήφθησαν.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στην παθούσα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ τιρζεπατίδη μειώνει το σωματικό βάρος ανεξάρτητα από τη διάρκεια της παχυσαρκίας
Επόμενο άρθροΈρημη Χώρα: Πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 με διπλό επεισόδιο